Tahle nebolí! 10 slastných předsevzetí, která chcete dodržet

Tomáš Lichnovský

31.12.2022 • 5 min čtení

Ruku na srdce… Jestli u vás někdy měla nějaká předsevzetí šanci, tak jsou to tahle. Garantujeme vám, že jejich plnění je slastné a ještě k tomu zdravé! 

Hele, jestli chcete opravdu cvičit, sundat pneumatiku, vyrýsovat zadek a upéct pekáč břišních buchet, tak stejně žádná předsevzetí nepotřebujete. Prostě budete makat. Tenhle článek je určen všem notorickým neplničům předsevzetí, kteří nemají disciplínu, nechtějí se nikde mordovat, ale chtějí si užít skvělý leden.

Varování: Bude to takový ráj, že ho budete chtít opakovat měsíc co měsíc! Tak pojďme na 10 slastných, ale zdravých předsevzetí na leden 2023.

1. Říct si, že budete ráno cvičit, a pak necvičit

Počkejte, až to zažijete, to je taková paráda. Naplánujte si, že ráno vstanete o hodinu dřív a budete dělat kliky, dřepy, sklapovačky nebo že se půjdete proběhnout. A teď to nejlepší… Až vám zazvoní budík, tak ho zaklapněte a spěte o hodinu víc! 

No není to skvělé? Je to skvělé! Však pokud to se cvičením myslíte opravdu vážně, najdete si na něj čas jindy během dne. Pfff, takhle si kazit ráno… Navíc s tím souvisí další předsevzetí.

2. Dadat aspoň osm hodin

Svaly nejvíc rostou v noci. Takže když budete fakt hodně spát, na konci ledna budete mít o tři čísla kolem bicáku víc a prsa jako Arnold v době prvního Terminátora. 

Haha, tak jsme se zasmáli, protože takhle to samozřejmě nefunguje. Ale že spánek je důležitý, zdravý a že tělo při něm regeneruje, je pravda pravdoucí. Proto zkuste spát aspoň 8 hodin denně a uvidíte, že se budete cítit blaženě (pokud normálně nemáte na spánek tolik času).

3. Jít na masáž s happy endem

Jestli je vám tak přes 25, určitě to znáte. Ráno bloklá záda, šouráte se do koupelny… Večer zase bolest nohou, jak kdybyste vyšli Sněžku… Potřebovali byste zregenerovat a aspoň pár něžných doteků na těch správných místech. 

No tak se objednejte na masáž! Stačí napsat do vyhledávače „masáž“ + „název vašeho města“ a hned vám vyjede několik telefonních čísel. Objednejte se a uvidíte, že až vás někdo krásně namasíruje, budete na konci odcházet šťastní.

4. Každý týden bombové vege jídlo

Dietky, odpírání toho, co máte rádi… Tak to rozhodně NE! V našich tipech na předsevzetí se omezovat rozhodně nebudeme. Naopak tam pošlete nějakou fantastickou dobrotu bez masa. 

Věříme, že ani ti největší masožravci nemusejí mít maso každý den, když jim nabídnete solidní alternativu. A dá se objednat tolik super vege jídel na způsob kari, sushi, nudlí, zeleniny, že to bude ještě lepší jídlo, než kdybyste si doma něco amatérsky klohnili z masa.

5. Jděte na bowling, sport lenochů

Viděli jste film Big Lebowski? (Jestli ne, tak máte vyřešený tip číslo 6 níže.) Je to oslava bowlingu a všech pohodářů, které nic nerozhází. 

Zajděte si s kamarády zahrát tento úžasný sport i vy, roztřískat pár kuželek a ještě prohnat chřtánem pár žejdlíků piveč… vašeho oblíbeného nealkoholikcého nápoje. K tomu šopáček, celozrnné pečivo s humusem nebo něco jiného, co zrovna ve vaší bowlingárně nabízejí.

6. Pusťte si film o sportu

Rocky, Orel Eddie, Hokejový zázrak, Pásky z Nagana, zmíněný Big Lebowski výše… Existuje tolik povedených bijáků, na kterých můžete pozorovat s nohama nahoře, jak jsou ostatní lidé úžasní a jaké dokážou podávat výkony. 

A kdo ví? Třeba po zhlédnutí sportovního snímku dostanete taky chuť pořídit si boxovací pytel, lyže, brusle nebo jinou sportovní výbavu.

7. Prokrastinovat! Číst si o sportu na Wiki

Heeeej… Kliiiiid… To počká. Prokrastiance je fenomén, jehož historie sahá až k úplnému prvopočátku, kdy Bohu trvalo týden, než stvořil svět. Korunu tomu nasadil sedmý den, když nic nedělal, jenom brouzdal po galaxiích a práci odložil na pondělí. 

Vy taky určitě prokrastinujete a brouzdáte, tak doporučujeme každý den aspoň jednou skočit na Wikipedii a přečíst si všechno o nějakému zvláštním, divném sportu. Třeba o korfbalu, famfrpálu nebo fotbalu.

8. Jít se každý den na dvacet minut projít

Kdy jste se naposledy jen tak prošli úplně sami? Nemyslíme, když jdete do práce, do školy, do obchodu, prostě za nějakým účelem, ale opravdu jen tak. Udělejte si na sebe dvacet minut ráno nebo ještě líp večer, kdy můžete jen tak chodit po ulicích a přemýšlet, jaký jste měli den a jaký bude ten další. 

Chůze je zdravá a pobyt na čerstvém vzduchu taky. Jo a zapomeňte na sluchátka, podcasty a tyhle věci, zkuste být chvíli je se svými vlastními myšlenkami.

9. Každé ráno vitamínky jako za dětských časů

Vraťte se do dětství. Taky vám rodiče nebo babička dávali vitamínové bonbóny? Nejznámější jsou asi „Marťánci“. Mňam. Víte, že se pořád vyrábějí a prodávají? Obsahují důležité látky nejen pro sportovce – vitamíny C, D3, B3, B12, zinek, kyselinu listovou a další. Tak šup do lékárny, kupte si jedno balení a každé ráno po celý leden si zopakujte svůj rituál z dětství. Vaše imunita vám poděkuje.

10. Udělejte si radost něčím ze Sportisima!

A to nejlepší na konec. Odměňte se za to, že jste přežili rok 2022 a ještě máte tolik sebekázně a touhy po disciplíně, že čtete tento článek o předsevzetích. Bravo! 

Doporučujeme vybrat si na prodejně nebo na Sportisimo.cz třeba stylovou mikinu nebo boty, obojí určitě využijete po celý rok, takže si klidně dopřejte nějaké „lepší“ a dražší značky, jako jsou Calvin Klein, Under Armour nebo třeba Tommy Hilfiger. Nebo si pořiďte výbavu na váš oblíbený sport.

Přejeme vám slastný leden i rok 2023! :)

Líbil se článek?

Tomáš Lichnovský

Kouzelník se slovy ve službách Sportisima, sportovní nadšenec, cyklista a hokejista, hobby kutil