Adidas Adizero SL: Tempovky, které nutí k pořádné rychlosti

Ondřej Chour

3.3.2023 • 2 min čtení ▸ 3 min videa

Pokud jako rekreační běžci vyloženě neprahnete po karbonových botách, tempovky adidas Adizero SL v klidu můžete obout i na závod. Elitním běžcům pak solidně poslouží pro tempové a intervalové tréninky.

Hned při vybalení bot může překvapit vyšší tuhost této novinky z dílny adidas. Avšak uvnitř se neskrývají karbonová vlákna, jak by se mohlo zdát. Vše má na svědomí tlumící pěna Lightstrike Pro, díky které se v botách dá běžet velmi slušným tempem, zároveň si ale běžec užije pohodlí a výborné tlumení. Pěna má dobrou návratnost energie a používá se i u elitních závodních bot. 

Design tohoto modelu je laděný spíše do světlých jemnějších odstínů, což sice nemusí všem vyhovovat, avšak hezky k sobě ladí bílé tělo a svršek. Ten má dvojitou vrstvu síťoviny, díky níž drží pevnost, navíc je na špičce doplněný o syntetický materiál, který lépe zafixuje nohu a bota je odolnější. Vyztužený je i opatek a klasické poutko na patě pro snadnější nazouvání nahradil kus textilie.  

Model Adizero SL nejvíce oceníte při tempových trénincích, kdy ani při svižné rychlosti nebolí po doběhu lýtka. Jak už je také u adidas zvykem, částečně jsou boty vyhotovené z recyklovaných materiálů.

Tak co, jste připravení na ďábelské jarní běžecké tempo?

adidas Adizero SL - pánskéadidas Adizero SL - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení