Adidas Solar Glide 5: Jasná volba pro regenerační výklus

Ondřej Chour

23.8.2022 • 1 min čtení ▸ 3 min videa

Ne všechny běžecké boty jsou navržené pro maximální rychlost a překonávání osobních limitů. Některé modely mají sloužit primárně při nízkém tempu a regeneračním klusání. A právě do této skupiny patří Adidas Solar Glide 5.

Podobně jako u dalších běžeckých bot od Adidas zde hraje hlavní roli tlumící pěna Boost. Ta je výrazná již na první pohled, u modelu Solar Glide 5 se s ní rozhodně nešetřilo. Bota tak může působit poměrně robustním dojmem. 

Pěna Boost se kromě patní části nachází i vpředu – o něco měkčí tedy budou také došlapy přes špičku. Potenciál technologie ale více využijí běžci dopadající na patu.

Dobrou návratnost energie zajišťuje L.E.P. stabilizační systém, který byl umístěn do mezipodešve. Systém zvyšuje tuhost boty až o 15 %. Bota tím získává alespoň částečnou dynamiku. Náš běžecký expert Ondra si myslí, že by tento prvek mohl pomoci běžcům s lehkou pronací (vnitřním došlapem), kteří potřebují stabilnější obuv.

Stabilitu umocňuje velká plocha podešve. Materiál Continental poskytne výbornou přilnavost k povrchu. Svršek je v přední části širší a disponuje příjemnou pleteninou. Navíc byl vyroben z recyklovaných materiálů. Adidas za tímto účelem využívá plasty vytažené z oceánu. Vadu na kráse představují snad jen kratší tkaničky.

Běžecké boty Adidas Solar Glide 5 jsou určené hlavně na regenerační výklusy. Ocení je běžci všech výkonností.

Ukázat Adidas Solar Glide 5 - pánskéUkázat Adidas Solar Glide 5 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení