Adidas Supernova 2: Univerzální bota vylovená z oceánu

Ondřej Chour

16.8.2022 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Běžecké univerzálky, které si můžete bez obav vzít i na kruhový trénink. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat model Adidas Supernova 2. Oblíbená společnost při výrobě těchto komfortních bot nezapomněla ani na životní prostředí – boty mají svůj původ v oceánu.

Adidas nebere udržitelnost životního prostředí na lehkou váhu. Projevuje se to i ve výrobních procesech společnosti. Například model Supernova 2 byl vyroben minimálně z poloviny z recyklovaných materiálů. Ty pochází z plastů zachycených ve světových oceánech.

Našeho běžeckého experta Ondru boty překvapily. Oproti předchozím modelům Supernova se liší konstrukčním řešením i množstvím tlumícího materiálu. Zde se pěna Boost nachází pouze pod patou, což v praxi nijak nevadí. Boty jsou o něco rychlejší a citlivější, ale patě stále poskytují dobrou oporu. Stabilitu chodidla podporuje také užší střih.

Svršek boty je již tradičně bezešvý. Nehrozí tak trhání v ohybech ani nepohodlí, které švy někdy způsobují na vnitřní straně svršku. O komfort se stará vydatné polstrování a vyměkčený jazyk.

Model Supernova 2 najde univerzální využití. Hodí se na výklusy i rychlejší tempo. Boty se ale neztratí ani při kruhových trénincích. Ondra je doporučuje hlavně rekreačním běžcům, kteří to s běháním myslí vážně a cílí na posouvání svých limitů.

Ukázat Adidas Supernova 2 - pánskéUkázat Adidas Supernova 2 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení