Asics Gel-Nimbus 24: S tímhle Nimbusem to létá samo!

Ondřej Chour

15.6.2022 • 1 min čtení ▸ 3 min videa

Fanoušci Harryho Pottera moc dobře ví, že Nimbus zajistí pořádnou rychlost. Asics sice nevyrobil létající koště Nimbus 2000, zato přišel s běžeckými botami Gel-Nimbus 24. A i s nimi to pěkně sviští! Jak tyto boty dopadly v naší recenzi?

Nimbus patří mezi stálice značky Asics. Ne nadarmo se vyrábí již 24. řada tohoto modelu. Hlavní zbraní Asics Gel-Nimbus 24 je především perfektní tlumení. Díky němu můžete s botami nalétat spoustu kilometrů.

Patní část bot je již tradičně velmi měkká a pohodlná. Puchýře a otlačeniny na achilovce by se vás tedy týkat neměly. Elastický, lehce všitý jazyk obepíná chodidlo a při běhu drží na svém místě. Svršek Asics kategorizuje jako wide (široký). Náš běžecký expert Ondra ale boty po testování doporučuje pro standardní chodidlo.

Typově jde o botu vhodnou hlavně pro objemový trénink, ale materiály tlumení umožňují použití i při dynamičtějším běhu. Na rozdíl od většiny klasických běžeckých bot se dočkáte tlumení také v přední části. Tuto skutečnost oceníte, zejména pokud běháte přes špičky. Samozřejmostí je i tlumení v zadní části boty.

Oproti 23. řadě se Asicsu podařilo stlačit hmotnost zhruba o 10 gramů – model Gel-Nimbus 24 váží necelých 300 gramů. V rámci objemových běžeckých bot se jedná o velice slušnou hodnotu. Svršek byl vyroben z recyklovaných materiálů. Při běhu tak můžete mít dobrý pocit z toho, že šetříte přírodu. Už víte, kam se s Asics Gel-Nimbus 24 proletíte vy?

Ukázat Asics Gel-Nimbus 24 - pánskéUkázat Asics Gel-Nimbus 24 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení