Columbia Rope Tow: Sucho a teplo pro nožky dětí. V zimě i břečce

Veronika Dubnová

8.3.2023 • 3 min čtení

Dlouho jsem hledala zimní boty, ve kterých by našim dětem bylo teplo. A že jsme vyzkoušeli spoustu modelů. Konečně se nám to ale povedlo, díky značce Columbia. Nejdřív jsem zimní boty od této značky vyzkoušela na sobě a po skvělých zkušenostech koupila podobné i našim holkám.

Jsem úplně nadšená, protože jsme sněhule otestovali v opravdu náročných podmínkách, kdy nám na horách střídavě pršelo a pak zase dost mrzlo. S dětmi jsme trávili celé dny venku a světe div se, když jsme přišli na chalupu, naše holky měly jako jedny z mála teplé a suché nožky.

Starší dcera je hodně v pohybu, takže se zahřeje jednoduše. Ta mladší se ale nechá občas nosit, nebo sedí na sněhu a staví si z něj hrady. I tak ale měla nohy opravdu teplé, což beru za veliký úspěch.

Columbia Childrens Rope Tow - mladší dětiColumbia Youth Rope Tow - starší děti

Pořádná výbava do mrazů i břečky

Oboje boty jsou určeny až do -32°C díky 200 gramům izolace. Ruku na srdce, s dětmi se pohybujeme venku maximálně do -20 stupňů, i to už je veliký extrém. Proto věřte, že si s těmito botkami vystačíte v jakýchkoliv horských podmínkách. Na hory jsme si brali ze zkušeností i náhradní boty, nebyly ale vůbec potřeba.

Svršek boty je tvořen voděodolnou semišovou kůží v kombinaci s nylonem. Díky těmto materiálům si můžete být jistí, že bota nepromokne. Protože nám na horách hodně pršelo a všude bylo spousta rozbředlého sněhu a kaluží, mohu vám botky s jistotou doporučit i na „mokrou zimu“, která je u nás stále častější.

Nízká hmotnost a stabilita

Sněhule jsou také velmi lehké a disponují podešví Omni-Grip se speciálně vyvinutým složením a vzorkem, který zajišťuje vynikající stabilitu a přilnavost na jakémkoliv povrchu. 

Dvouzónový zimní vzorek zaručuje pevnou oporu na udusaném sněhu či ledu i v měkkém, rozbředlém sněhu a prašanu. Je skvělé, když můžeme malým dětem pohyb v zimním terénu usnadnit, protože samotné zimní oblečení je pro děti těžké a chůzi jim znesnadňuje. Díky lehkému obutí, které neklouže, dětem určitě pomůžete, aby si mohly zimní radovánky pořádně užít.

Technologie Techlite použitá v zadní části umožňuje dokonalou fixaci paty. Paměťový efekt materiálu si také zapamatuje konturu paty už po několika nošeních. Společně se speciálním límcem a jazykem zajistí, že obuv dokonale sedí a dodává stabilitu a komfort, což je právě u dětských bot velmi důležité pro sebejistý pohyb v terénu.

Naše holky mají také dost širokou nohu s vysokým nártem a ne všechny boty jim padnou. Musím říct, že typ pro mladší čtyřletou dceru je malinko užší a při nazouvání je někdy potřeba pomoct, ale většinou to zvládne i sama. Obě si tyto boty samy vybírají pro každodenní nošení do školky a školy, proto věřím, že se jim v nich chodí opravdu dobře.

Shrnutí

Když to shrnu, sněhule Columbia jsou lehké, nepromokavé, udrží nohy v teple i při větším mrazu a cena odpovídá běžné ceně kvalitních zimních bot. A vaše děti je budou milovat! Nyní je navíc ideální čas kupovat boty v akci na další sezónu.

Columbia Childrens Rope Tow - mladší dětiColumbia Youth Rope Tow - starší děti

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka