Oslnit funkcemi i cenou? Hodinky Polar Pacer dokazují, že to jde

Ondřej Chour

21.6.2022 • 1 min čtení ▸ 5 min videa

Multisportovní hodinky Polar Pacer a Pacer Pro zaujmou hned z několika důvodů – funkcemi, prvotřídním designem nebo vychytanými nedostatky oproti svým předchůdcům. Člověk by očekával, že se tyto faktory odrazí ve vyšší ceně. Ta je však více než zajímavá.

Pacer a Pacer Pro navazují na úspěšné modely Vantage a Grit X. Polaru se podařilo zachovat všechny zásadní funkce, zrychlit software a ještě snížit cenu. Výrobce navíc odstranil drobné nedostatky. Jde zejména o zapuštění optického senzoru na spodní straně hodinek. Dříve senzor vyčníval a způsoboval na ruce lehké otlačeniny.

Další novinku představuje možnost nasazení řemínků i od jiných výrobců. Ocení to hlavně uživatelé, kterým atypické řemínky od Polaru příliš nevyhovují. Zrychlil se rovněž nabíjecí proces. Z funkcí nechybí GPS nebo snímání tepové frekvence. V bohaté nabídce se 130 aktivitami si své najde snad každý sportovec.

Verze Pro toho přinese trochu více, například možnosti navigace ve slepé mapě přes placenou aplikaci Komoot, integrovaný barometr, funkci Hill Splitter poskytující podrobné informace o stoupání a klesání či měření výkonu ve wattech. Mírně se liší i ovládání. Tlačítka u Pacer Pro jsou vystouplá, což vám usnadní jejich stisknutí ve vyšší rychlosti.

Hodinky vám pomohou také s monitoringem spánku nebo kontrolou pitného režimu. Cena levnějšího modelu Polar Pacer se pohybuje již okolo 5 tisíc korun. Vzhledem k parametrům se jedná o skvělou nabídku. Náš běžecký expert Ondra vám o hodinkách od Polaru řekne ve videu ještě více.

Ukázat hodinky Polar PacerUkázat hodinky Polar Pacer Pro

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení