Výlety s tajenkou: Za vyhlídkami do Jetřichovických skal

Lucie Nachtigallová

1.5.2022 • 5 min čtení

Máte děti a v jednom kuse řešíte, kam na výlet? Dobře, že jste tady… Naše příběhové Výlety s tajenkou vám ukážou krásná místa po celé ČR. Doporučujeme vyrazit o víkendu, abyste si trasu konkrétního výletu i všechny výhledy užili a nemuseli jste spěchat. Byla by to škoda, zajímavá místa na vás čekají v Česku i na Moravě.  

Každý měsíc zveřejňujeme jeden výlet. Za rok a něco společně navštívíme všech 14 krajů, kde vás i vaše děti čekají historické památky, ale i jiná zajímavá místa. Každý výlet má svůj příběh a mapu, kterou si snadno vytisknete.

Fascinují vás skály? Vydejte se s dětmi do Ústeckého kraje, konkrétně do známých Jetřichovických skal. Čeká vás prostředí jako z pohádky a krásné výhledy.

Vytisknout mapu a instrukce

Legenda pro rodiče a popis trasy

Milí cestovatelé,
skalní město, do kterého vás dnes pozveme, patří k nejkrásnějším v naší zemi. Polezete po kamenných schodech, budete se protahovat skalními rozsedlinami a traverzovat až na nejvyšší vrcholy za nejkrásnějšími výhledy. To vše po dobře značených a udržovaných turistických cestách. Kromě Rudolfova kamene všude za ručku vylezou i pětileté děti. Na výlet si vyhraďte minimálně 3 hodiny a počkejte si na hezké počasí s dobrou viditelností.

Dopis dětem

Ahoj kluci a holky,
dnešní cesta za tajenkou povede chvilku do kopečka kolem skal a spálených stromů až na několik krásných vyhlídek, u kterých budete hledat obrázky a odpovědi do tajenky. A pak zase pošupajdíte dolů přes pohádkové louky až k parkovišti.

Stejně jako u našich ostatních výletů jste také k tomu dnešnímu dostali originální mapu s vyznačenou trasou. Pokud půjdete správnou cestou, budete se pozorně rozhlížet, číst texty a poslouchat, co říkají rodiče, jistě splníte všechny úkoly.

Praktické informace

Délka trasy: 7 km

Obtížnost:  Lehká trasa pro děti od 5 let. Výlet není možné jet s kočárkem a na kole. Pejsky vzít můžete.

Vzdálenost od Prahy a jak se tam dostat: 130 km, cca hodina jízdy autem. Směr Ústí nad Labem–Děčín–Jetřichovice. 
Parkování: Na parkovišti nedaleko bývalé dětské ozdravovny. Zaplatíte 100 Kč za den.

Možnost občerstvení: Pouze v Jetřichovicích.

Tajenka

Toto jsou dnešní hádanky

K autu už je to jen kousek. Z kopečka to jde lehce, ale hlásíme, že před lety jsme zrovna v těchto místech narazili na zmiji. Tak bacha!

A kdo bude první v cíli, dostane žvejku! ☺ Dobře doběhněte a doufáme, že se vám dnešní výlet líbil. Šťastnou cestu domů!

Těšíte se na výlet? Tak vytisknout mapu a instrukce a jde se na to! :) 

Vytisknout mapu a instrukce

Líbil se článek?

Lucie Nachtigallová

Autorka Výletů s tajenkou a facebookového profilu Deník fejsbukové matky