Adventní tip na výlet s dětmi: Ježíškova cesta na Božím Daru

Daniel Černý

3.12.2023 • 2 min čtení

Víte, že na Božím Daru bydlí Ježíšek a můžete mu tam osobně s dětmi doručit dopis? Ještě předtím ale musíte zvládnout kratší či delší okruh Ježíškovy cesty. To je prostě ideální tip na trávení adventního dne, navíc si zkrátíte s dětmi čekání na štědrovečerní nadílku.

Na Ježíškovu cestu se můžete vydat celoročně, ale uznejte, v adventním období a s vánočním dopisem v ruce bude mít taková procházka to nejlepší kouzlo. Volba je na vás, buď se vydáte na kratší 5,6 kilometru dlouhý okruh se sedmi zastávkami, nebo je k mání dlouhý téměř 13km okruh s 13 zastávkami po stopách Ježíška. Start i cíl je v Božím Daru, v infocentru se dá koupit notýsek, kam si děti na stanovištích zapisují různé úkoly.

Protože je Ježíškova cesta přístupná celoročně, můžete se tady potkat nejen s pěšími turisty a kočárky, ale v létě i s cyklisty a v zimě zase běžkaři. Tak hlavně opatrně a buďte k sobě ohleduplní. Notýsek pro děti stojí padesát korun a po absolvování cesty dostane malý výletník s vyplněným notýskem razítko a malý dáreček. Peníze jsou také použité na opravy, úklid a údržbu stezky.  

Otevírací doba infocentra je denně od 8:00 do 12:30 a od 13:00 do 18:00.

Líbil se článek?

Daniel Černý

Šéfredaktor blogu Sportisima, aktivní i pasivní sportovec, florbalista