Už žádné klíče a telefon v ruce. Kam dát věci při běhání?

Ondřej Chour

29.9.2022 • 2 min čtení ▸ 4 min videa

Často se říká, že na běhání skoro nic nepotřebujete. Z pohledu vybavení to skutečně sedí, stačí jen běžecké boty a vhodné oblečení. Jenže na výběh si obvykle bereme i další věci – klíče, mobil, pití nebo třeba sluchátka. Poradíme vám, kam to všechno dát.

Běháte pouze s mobilem? Pak vám bude stačit armband – držák mobilu, který umístíte na paži. Přes průhledné okénko můžete telefon normálně ovládat, což oceníte například při přehrávání hudby. Nezapomeňte při nasazování armbandu střídat ruce, ať předcházíte tělesným dysbalancím.

Víc věcí se vám vejde do běžeckých ledvinek. Vyrábí se v mnoha variantách. Do menších ledvinek obvykle dáte jen mobil a klíče, u větších modelů máte k dispozici více prostoru a často i pouzdro na lahev. V nabídce narazíte také na elastické opasky. Ty vám přinesou daleko větší ukládací prostor, než by se mohlo na první pohled zdát.

K rozměrnějším doplňkům patří běžecká vesta. V hlavní kapse mívá ukrytý hydrovak s hadičkou. Díky této kombinaci se při běhu můžete kdykoliv napít. Vesta navíc disponuje mnoha kapsami, problém s nedostatkem místa vás rozhodně trápit nebude.

Nároční uživatelé mohou sáhnout po běžeckých batozích. Jde o podobné řešení jako v případě vesty, jen ve větších rozměrech. Běžecké batohy se běžně pyšní objemem okolo 10 litrů. Podívejte se, jak jednotlivé varianty vypadají v praxi. Náš běžecký expert Ondra vám je ve videu představí. A nezapomene ani na opasek na startovní číslo – pokud to s běháním myslíte opravdu vážně.

Vybavit se na běhání

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení