Život v pohybu a na čtyřech kolech aneb léto s Vanmazing Life

Daniel Černý

31.8.2023 • 5 min čtení ▸ 18 min videa

Jirka a Verča si před sebe dali jeden velký cíl. Přestavět si dodávku, aby v ní mohli bez problému bydlet delší čas, a začít s ní cestovat různě po Evropě. Výsledek stojí za to, posuďte sami. Letos se navíc dvojice, která své zážitky sdílí pod názvem Vanmazing Life, spojila se Sportisimem, s kterým ukazuje svůj způsob trávení léta v pohybu. 

Postupně přidáváme nové příspěvky - nejnovější jsou tedy nahoře, nejstarší pak na konci článku. Úplně na začátku se ve videu můžete podívat na průvodce vytuněnou dodávkou. :)

27. srpna - Čas na severské zážitky

Jedno dobrodružství končí a jiné, možná i větší, začíná. Po létě v Česku a na Slovensku Verča s Jirkou nabrali kurz směr Norsko. Dlouho plánovaný pobyt v dodávce na severu Evropy může začít.

Ještě před odjezdem ale museli svého miláčka na kolech ochránit před útokem nečekaných krup. Stihli ale také aktivně využít i poslední teplé dny doma před cestou do o poznání chladnějších krajin. Zátěžový test paddleboardu dopadl dobře, stejně jako lezení na stěně. Oba se od minula dost zlepšili, co myslíte? :)

21. srpna - Aktivní týden ve vedrech

Verča s Jirkou nasadili pekelné tempo aktivit a nesleví z něj ani v pekelných teplotách. Hodně sil oběma sebrala horolezecká stěna, a to rovnou ta nejvyšší v Česku. Super zážitky a bolest rukou na další tři dny, to je k nezaplacení. 

Ve vedru se ale přes den nic nemá přehánet, takže do akce šel i nový paddleboard. A nechyběla ani stará známá Eila, kterou nám Verča s Jirkou představili už dřív. Vycházky a běhání v lese, do toho nějaké houbaření a navečer ještě trochu potrápit tělo na workoutovém hřišti. To je nálož, že?

14. srpen - Přípravy na Norsko

Jedním z dalších letošních cílů Verči a Jirky je procestovat v dodávce Norsko. A to si vyžádá i další úpravy jejich už tak vymazlené dodávky. Čas zbyl ale taky na aktivní odpočinek u vody. Rychle sednout na kolo, zapřáhnout prkno na kolečkách a jede se k rybníku. 

Vytunění domu na kolech sebere hodně energie, pořád se dá ale myslet i na posilování. S takovým kettlebellem zvládnete různé cviky a když je potřeba, vypomůže i s prací na dodávce.

2. srpna - Hurá na Slovensko

Je čas na změnu! Po měsíci videí z České republiky se Jirka s Verčou vydali na skok na Slovensko. Hlavní cíl? Ferraty Dvě veže na východní straně národního parku Veľka Fatra, kde najdete hned devět tras. 

Dál byla v plánu například návštěva Šútovského vodopádu, ale čas zbyl i na odpočinek v obří houpačce, jógu na romantických místech nebo pumptrack. Co se týče jídla, v hlavní roli bylo Adventure menu.

24. července - Léto v pohybu psíma očima

Máme tady další díl ze seriálu Léto v pohybu s Jirkou a Verčou alias Vanmazing Life. Tentokrát si ale další vlog vzala na starost krásná fena Eila. Prožila opravdu nabitých pár dní v dodávce. Koupání ve vedrech bylo potřeba, dokonce si mohla prohlédnout hladinu z “paluby” kajaku. Velký zážitek byl ale výšlap na Devět skal, posuďte sami, jak neohroženě se Eila na túru pustila.

16. července - Kajak, nejlepší lék na vedro

Minulý týden se počasí v České republice skoro dalo přirovnat k létu ve Středomoří. Jirka a Verča se tedy rozhodli spláchnout horka v Brněnské přehradě. A s sebou si vzali i kajak ze Sportisima. Trochu se vyblbli, ale vše naštěstí skončilo bez kolize. Čas zbyl i na jízdu na longboardu nedaleko Třebíče nebo třeba jógu, slackline či posilovnu. Mrkněte na video.

9. července - Filmový festival a sporty v okolí

Začátek léta tradičně patří filmovému festivalu v Karlových Varech. Nechyběli tam ani Jirka s Verčou z Vanmazing Life. Ale pokud si představujete, že proseděli celé dny jen v kině, tak to teda ne. 

Vedle nějaké té párty oba zvládli ferraty, chodili na ranní jógu, čas zbyl i na výlety na longboardech nebo třeba plavání. Podívejte se na jejich videoblog!

2. července - Začátek léta

Ještě jedno představení na úvod, tentokrát v hlavní roli není dodávka, ale naši dva protagonisté Jirka a Verča. Ti se před časem vrátili z dlouhého pobytu ve Španělsku a Portugalsku a už vyhlíží další dobrodružství, tentokrát na severu v Norsku. Ještě před tím si však chtějí užít léto doma v srdci Evropy. Pojďte se podívat na jejich aktivní sportovní život. Běhání, surfování, cyklistika, turistika… je toho hromada!

Proměna dodávky

Na začátku obyčejný Fiat Ducato, na konci kompletní dům na kolech. Podívejte se na video, kde vás Jirka s Verčou provedou podrobně celou svou přestavěnou dodávkou. Jak je řešená kuchyň, spaní, úložné prostory a vše ostatní? Vše se dozvíte. Pojďte obdivovat nádherný výsledek dlouhé dřiny. 

Líbil se článek?

Daniel Černý

Šéfredaktor blogu Sportisima, aktivní i pasivní sportovec, florbalista