10 tipů na vánoční dárky, které potěší každého

Tomáš Lichnovský

1.11.2023 • 5 min čtení

Už se vám z vybírání vánočních dárků vaří hlava? Klid, pomůžeme vám. V tomhle článku najdete 10 tipů na dárky za super cenu, které potěší prakticky každého, bez ohledu na věk nebo pohlaví. 

Na Sportisimo.cz najdete podrobné tipy na dárky pro muže, tipy na dárky pro ženy i tipy na dárky pro děti, ale chápeme, že někdy je lepší mít omezený výběr. Níže jsme si pro vás připravili 10 opravdu univerzálních dárků, které navíc nestojí moc peněz. No nebudeme to protahovat, stejně budete mít před Vánoci určitě kvapíka. :) 

Dárková karta je sázka na jistotu 

Nejlepší dárky jsou ty sportovní, ty vždycky udělají aktivním lidem radost. Ale někdy je těžké vybrat správnou velikost nebo barvu. Naštěstí je tady dárková karta do Sportisima! Koupit si ji můžete buď přímo na jakékoliv prodejně, anebo okamžitě v elektronické podobě tady na Sportisimo.cz. Minimální částka je 200 Kč, ale můžete být klidně štědřejší až do řádů několika tisíc korun. 

Prozkoumat dárkovou kartu 

Sportovní hodinky, to bude koukat! 

Měří tep, spálené kalorie, ukazují počasí, notifikace z telefonu… Některé umí taky zobrazit na zápěstí fotky našich nejbližších nebo nás pravidelně ponoukat k chůzi a včasnému spánku. Řeč je o multisportovních hodinkách a náramcích.  

Darujte komukoliv z rodiny tento chytrý předmět a uvidíte, že si ho oblíbí. Vybrat si můžete z náramků za pár stovek korun, ale taky z profi multisportovních hodinek s GPS od renomovaných značek pro náročné sportovce. 

Ukázat sportovní hodinky

Něco z merino vlny?

Znáte vlnu merino, že jo? Jestli ne, tak jenom krátké připomenutí… Jedná se o vlnu, která se získává z horského plemene ovcí. Unikátní je v tom, že výborně izoluje teplo, a co se týče pachů a vlhkosti, „konzervuje je v sobě“ – uvnitř každého vlákna, takže oblečení z merina tolik nesmrdí ani po delší době používání a nestudí, když se zpotíte.  

Nejjemnější merino má tloušťku vlákna okolo 15 mikronů, což je cca pětkrát méně než lidský vlas! Doporučujeme darovat merino ponožky, merino spodní prádlo nebo merino termoprádlo. 

Ukázat produkty z merino vlny

Multifunkční šátek využijete po celý rok 

Nejen v zimním období, ale třeba i v létě ocení skoro každý multifunkční šátek nebo nákrčník. Teď si možná říkáte, že šátky moc lidí nenosí, ale to je velká škoda! U nás na Sportisimo.cz i na prodejnách najdete super šátky z kvalitních materiálů, které si můžete dát kolem krku, abyste nenastydli, ale využijete je i při letních túrách – jako lapače potu.  

Některé šátky jsou ušity vyloženě do válce (jako nákrčník) a na konci mají stahovací gumičku, takže z nich uděláte i čepici. No neříkejte, že to není super praktický dárek. 

Ukázat šátky a nákrčníky

Šipky jsou vždycky trefa do černého 

Pěkný terč a šipky udělají radost celé rodině. Představte si, jak s ostatními soutěžíte, kdo naháže jako první určený počet bodů, nebo jak si jen tak hážete a u toho si povídáte.  

Obdarovaný si u tohoto dárku zlepší mušku a také jemnou motoriku. Koordinace pohybů a práce s těžištěm je totiž při trefování terče šipkami nesmírně důležitá. Na výběr máte z klasických pryžových terčů a z elektronických terčů, které umí samy počítat skóre. 

Ukázat vybavení na šipky

Hm… Darovat módní, nebo sportovní peněženku? 

Peněženka patří společně s telefonem a klíči k nejčastěji používaným věcem každého člověka, takže když ji darujete své milované osobě, často si na vás při placení vždycky vzpomene.  

Možná argumentujete, že dneska už hodně lidí platí kartou nebo virtuální kartou v mobilu nebo hodinkách, takže peněženka není tak důležitá jako dřív, ale není tomu tak. Pěkná stylová peněženka je pořád žádaným módním doplňkem. U nás najdete sportovní peněženky na suché zipy, ale i stylové designové kousky od oblíbených značek. 

Ukázat peněženky

Pěkný batoh udělá radost starému i mladému 

To samé, co píšeme výše u peněženek, platí i u batohů. Pokud potřebujete obdarovat sporťáka, co rád chodí po horách, kupte mu turistický batoh (krosnu) s mnoha vychytávkami a třeba i s pláštěnkou, pokud mladou slečnu, která si potrpí na módu, darujete jí malý stylový baťůžek od některé z módních značek.  

A nezapomeňte, že u nás najdete i batohy pro děti (do školy) s motivy pohádkových postaviček nebo rovnou komiksových superhrdinů. 

Ukázat batohy 

Ať si pochutná na něčem dobrém 

Co takhle koupit někomu z rodiny vícero produktů z naší nabídky sportovní výživy? Dárkový balíček může obsahovat proteinové tyčinky, adventure menu (ideální na výlety a túry), vitamíny nebo třeba iontové nápoje. Příznivce fitness zase potěší spalovače, gainer nebo různé proteinové či sacharidové nápoje. A víte, co by ještě bylo fajn, když už jsme u toho jídla a pití? Sportovní lahev nebo termoska! 

Ukázat sportovní výživu

Zaskórujte kšiltovkou nebo dresem sportovního týmu 

Máte v rodině fanatického sportovního fanouška? Nebo takhle… Ani nemusí být fanatický, ale stačí, pokud má oblíbený sportovní tým.  

Jestli jo, určitě by mu udělala radost hokejová nebo basebalová kšiltovka. (Ale sportovní kšiltovky nosí i ostatní, aniž by vyloženě podporovali daný klub – módní klasikou je třeba New York Yankees. V naší fanzóně najdete kšiltovky nebo dresy různých týmů. Na našem webu například najdete i oficiální dres české fotbalové reprezentace od Puma nebo dresy hokejového nároďáku. 

Ukázat fanouškovské předměty

Darujte ponožky, které pomáhají 

Udělejte malý fórek. Co by to byly Vánoce bez ponožek? :) Když darujete ponožky z naší kolekce „Na dobrou věc“, tak zároveň přispějete na dobročinné účely. V případě ponožek jde výtěžek na pomoc lidem s Downovým syndromem, a proto jsou v balení 3 kusy ponožek – lidé s tímto postižením mají 3 chromozomy 21 místo obvyklého páru. V sekci „Na dobrou věc“ najdete taky deskovou hru Člověče, pohni se!, diář nebo naši sportisimáckou sportovní lahev.  

Ukázat výběr ponožek

Pomohl vám náš soupis s 10 tipy na dárky pro každého? Doufáme, že ano a že jste si buď některý přímo vybrali, nebo že vás aspoň inspiroval k něčemu jinému. Přejeme vám i vašim blízkým krásné, štědré, a hlavně sportovní Vánoce! 

Hledat další dárky na Sportisimo.cz

Líbil se článek?

Tomáš Lichnovský

Kouzelník se slovy ve službách Sportisima, sportovní nadšenec, cyklista a hokejista, hobby kutil