A je to v suchu! Vyzrajte na déšť, používejte impregnaci

Ondřej Chour

14.5.2021 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Zapomeňte na promoklé oblečení přilepené na kůži, když vás na túře překvapí déšť. Bazén v botách? Tomu už taky odzvonilo. Už jste zkusili impregnaci? Pokud ne, možná vás překvapí, jak dobrý je pomocník.  

Impregnace nechrání jen před vlhkostí, ale pomůže taky s nečistotami. Například impregnace Collonil Carbon Pro pracuje na bázi karbonové technologie, kterou nastříkáte ve formě spreje na materiál, čímž na něm vytvoříte tenkou vrstvu, která se po zaschnutí postará o ochranu. Materiál se tím nenaruší, použití se tedy meze nekladou. Zkusit se může na oblečení, boty, batohy nebo třeba na stan. 

Může také vypomoct nepromokavé membráně, jako je například Gore-Tex. Avšak pozor, impregnace nedokáže membránu plně nahradit. Ideální je používat obojí současně.  

Pokud si chcete být účinkem impregnace jistí, zkuste nanést třeba dvě vrstvy. Vždy ale před nastříkáním počkejte, až předchozí vrstva pořádně zaschne. Názorný postup uvidíte ve videu. 

Na impregnaci a další přípravky na oblečení a obuv by se nemělo zapomínat. Správná péče vám pomůže prodloužit životnost nejen outdoorového vybavení.

Ukázat Collonil Carbon ProUkázat další impregnace a přípravky

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení