Fandíme českým hokejistům! 5 super videí pro navození atmosféry

Tomáš Lichnovský

8.5.2023 • 3 min čtení ▸ 60+ min videa

Těšíte se? Mistrovství světa startuje v pátek 12. května, takže je potřeba obléct dres hokejové repre, uvázat šálu nebo aspoň nasadit čepici. Vybrali jsme pro vás pět videí, které vás dostanou na tu správnou fanouškovskou vlnu.

Světový šampionát s sebou vždycky přináší vzedmutí národní hrdosti. „Tak klapne to letos? Jo, letos to určitě vyjde. Bude medaile. Když ne zlatá, tak aspoň bronzová jako loni. Je to cítit v kostech.“ Prostě každý správný fanoušek věří! I my přejeme svěřencům hlavního kouče Kariho Jalonena, ať přivezou placku! Máte na fandění český dres, šálu nebo čepici?

Vybavit se na MS

Náš speciální mix pro navození atmosféry

Níže najdete pár videí, která se vážou k české hokejové reprezentaci. Není to průřez všech úspěchů našich reprezentantů, to bychom tady byli dlouho, ale vybrali jsme momenty ideální pro navození té správné fanouškovské atmošky. Samozřejmě nesmí chybět sestřih z loňského bronzového mistrovství, posledního zlatého úspěchu nebo erupce emocí komentátora. :)

Gólové hody a bronz z MS 2022: CZE – USA 8:4

Když jsme loni na Mistrovství světa ve Finsku prohrávali s Američany v první třetině 0:2, řada fanoušků už přestala věřit. Ale pak se rozjel gólostroj, který režíroval David Pastrňák, a nakonec z toho byla parádní přestřelka na konci s výsledkem 8:4 pro český tým. Po deseti letech (naposledy 2012) se mohli všichni čeští fanoušci radovat z medaile. I my jsme se radovali. :)

Erupce radosti komentátora Roberta Záruby na MS 2017

Hokej je silně emotivní – na ledě i v hledišti. A ačkoliv sportovní komentátoři jsou profesionálové, v případě reprezentačních bojů se nebojí popustit uzdu svým emocím. Robert Záruba, ikona sportovní redakce České televize, se takhle radoval z gólu Jana Kováře v zápase proti Finsku na MS 2017. A jeho „kontrolované emoce“ odnesla komentátorská skříňka. Ups. :D

MS v Rize 2006 a stříbrná fantazie Zbyňka Irgla

Letos se hraje v Rize a Tampere, tak se sluší připomenout si hokejovou kulišárnu Zbyňka Irgla, kterou předvedl na MS v Rize 2006. V prodloužení čtvrtfinále proti Rusku dostal ihned po buly pas od kapitána Davida Výborného a to, co předvedl pak, se navždy zapsalo do zlatého fondu českého hokeje. Vymíchal ruského brankáře, zasunul puk Forsbergovou kličkou do brány, a vystřelil tak podceňovanému nároďáku účast v semifinále.

2010: Překvapivé (poslední) zlato aneb Tým na hraně

Jaromír Jágr se tenkrát před šampionátem bál, že Češi spadnou z elitní skupiny. Kouči Vladimíru Růžičkovi se sešel rekordní počet omluvenek od hráčů z NHL, ale i z evropských soutěží. O to víc se pak český národ radoval z průběhu turnaje, na jehož konci zvedl kapitán Tomáš Rolinek nad hlavu pohár pro mistry. Tým byl několikrát „na hraně vyřazení“, o čemž pojednává i skvělý dokument České televize, ale nakonec vybojoval zatím poslední zlato.

TOP 10 gólů na poslední chvíli

Jste už dostatečně natěšení na letošní mistrovství? Ale jak to pozvednout ještě výš? Tak si na závěr pusťte sestřih deseti gólů „last minute“ v podání českých hokejistů. Nechybí akce Jaromíra Jágra, Dominika Kubalíka, ale třeba i hokejistů minulých dekád Roberta Reichela nebo Martina Procházky. To se nikdy neomrzí.

Užijte si sledování letošního MS v hokeji a pořádně fanděte! My budeme. V naší Fanzóně najdete české dresy, šály, čepice a další fanouškovské předměty, které vám ve fandění pomůžou.

Do fanzóny

Líbil se článek?

Tomáš Lichnovský

Kouzelník se slovy ve službách Sportisima, sportovní nadšenec, cyklista a hokejista, hobby kutil