Fanoušci, teď jste potřeba. Slavia musí předehnat rivala

Daniel Černý

2.5.2024 • 2 min čtení

Třicet kol nejvyšší soutěže za námi, ale těch pět nejdůležitějších teprve čeká. Pražská fotbalová Slavia má pět utkání k tomu, aby stáhla čtyřbodový náskok Sparty ve Fortuna lize. A nebude to nic jednoduchého, protože vzájemné derby se odehraje na Letné, tedy domácím stadionu městského rivala z opačné strany řeky Vltavy. Teď je opravdu potřeba Slavii podržet, máme vše pro fanoušky.

Pro Slavii je možnost vítězství ve Fortuna lize poslední příležitostí na zisk nějaké trofeje. Z Evropské ligy ji vypravodil už v březnu AC Milán a ještě předtím vypadla i z domácího poháru. A kdo ji vystavil stopku? Ano, rival ze Sparty. 

Fanoušci tedy před nadstavbovými koly musí sešívané pořádně podpořit a doufat ve ztrátu soupeře. Na Sportisimo.cz máme jako partner klubu SK Slavia Praha pořádnou nabídku oficiálních dresů, ale i dalšího oblečení a výbavy na fandění. 

Vybavit se na fandění - SK Slavia Praha

Dohnat čtyři body není nereálné, ale Sparta je zatím v opravdu dobré pozici. Předchozí dva duely v lize skončily remízou, 1:1 v Edenu a 0:0 na Letné, Sparta má ale také na kontě výhru 3:2 v prodloužení ve čtvrtfinále poháru. Psychická výhoda je tedy na její straně. Třetí Plzeň už naopak naopak nabrala velkou ztrátu.

Sparta se pyšní i lepší výsledkovou formou z poslední doby. V první polovině března sice schytala tři debakly během jednoho týdne (2x Liverpool a jednou od Plzně), od té doby ale v lize ztratila jen dva body za remízu s Mladou Boleslaví. Naopak Slavii se závěr základní části nepovedl podle představ, prohru v Plzni a remízu doma s Olomoucí ale částečně vylepšila výhrou v posledním kole na půdě Hradce Králové. 

Bude tahle vzpruha stačit na to, aby sešívaní porazili Spartu ve druhém kole nadstavby a udělali stěžejní krok k titulu? Favorité na celkové vítězství jsou jasní, ale Slavia se nevzdá bez boje.  

Rozpis skupiny o titul:

  • 1.kolo (4. a 5. května): Slavia – Baník Ostrava, Slovácko – Sparta,
  • 2.kolo (11. května): Sparta – Slavia,
  • 3.kolo (14. a 15. května): Sparta – Baník Ostrava, Slavia – Plzeň,
  • 4.kolo (18. května): Mladá Boleslav – Sparta, Slovácko – Slavia,
  • 5.kolo (26. května): Sparta – Plzeň, Slavia – Mladá Boleslav.

Vybavit se na fandění - SK Slavia Praha

Líbil se článek?

Daniel Černý

Šéfredaktor blogu Sportisima, aktivní i pasivní sportovec, florbalista