Den dětí je tu. Zavzpomínejte, v jakém sportu jste chtěli zářit

Daniel Černý

1.6.2023 • 1 min čtení ▸ 1 min videa

Každé dítě má své sny a nezřídka se stává, že jsou spojené se sportem. Od malička si děti představují, jak střílí vítězný gól na mistrovství světa ve fotbale nebo hokeji, jak protínají cílovou pásku na atletickém oválu ve finálovém běhu na olympiádě a podobně. První červnový den tradičně patří právě dětem, tak jsme se jich zeptali, jaký byl jejich vysněný sport.

Ve Sportisimu dlouhodobě razíme motto “Život v pohybu”. Touto myšlenkou se snažíme motivovat lidi ke sportu napříč populací, ale velkou a důležitou cílovou skupinou jsou aktivní rodiny s dětmi. Už i ti nejmenší caparti totiž mají své velké sportovní sny, takže jsme s Honzou Weberem u příležitosti Dne dětí vyrazili do terénu, abychom od mladých lidí zjistili, v jakém sportu chtěli být ještě jako děti slavní.

A výsledek? Nejspíš se dal očekávat, protože v našem mládežnickém vzorku vedly dva nejpopulárnější sporty - fotbal a hokej. Ale pozor - ne pouze u kluků, ale i u děvčat. V odpovědích se ale našly i jiné sporty. Však se sami podívejte na video. :)

Líbil se článek?

Daniel Černý

Šéfredaktor blogu Sportisima, aktivní i pasivní sportovec, florbalista