Head Odel: Cool bunda pro holky do přírody i do školy

Veronika Dubnová

15.4.2024 • 2 min čtení ▸ 1 min videa

Pro děti je důležité, aby se na jaře, kdy ještě není pořád úplně teplo jen na tričko, v oblečení rychle nezapotily a nebyla jim zima. Novinka mezi bundami od značky Head je opravdu prodyšná, přitom se v ní nemusíte bát ani lehkého deště. Mrkněte na recenzi dívčí multifunkční bundy Head Odel.  

Pokud sháníte multifunkční bundu pro děti do nepříznivého počasí, která bude zároveň dobře vypadat i na procházce po městě, našli jste. Jarní/podzimní bunda Head Odel se podle nás moc povedla a níže se dočtete proč.

Ukázat bundu Head Odel

Funkční vlastnosti

Při výběru bundy pro děti vždy sledujeme, jestli má alespoň nějakou ochranu proti dešti, ale především pak prodyšnost a větruodolnost. Proč pro nás není důležitá 100% nepromokavost? Vždy sebou bereme i pláštěnky, které jsou mnohem delší a navlékneme je i přes batohy. Proto nám stačí, když je bunda odolná proti lehkému dešti, při kterém pláštěnky nevytahujeme. 

Bunda Head Odel tedy zajišťuje určitý stupeň nepromokavosti, ale především prodyšnost. Ta je důležitá při pohybu dětí, protože jsou většinou teplokrevné a hůře regulují svůj tepelný komfort. Když běhají po lese, nebo jdou do kopce, je nutné, aby jim bunda dobře odvětrávala

Pro pohyb v přírodě je pak hodně důležitá i odolnost proti větru, který vás může zastihnout kdekoliv. Pokud nemáte vrchní vrstvu, která neprofoukne, můžete při větším větru pociťovat teplotu mnohem nižší, než ve skutečnosti je.

Další vlastnosti a pohodlí

Dále na bundě oceňuji prodlouženou zadní část. Asi každé dítě je venku neustále ve dřepu a v něčem se šťourá, případně leze na nějaký kámen či strom. Mám pak ve zvyku holkám kontrolovat zastrčené triko či tílko. Díky této bundě mají však záda pěkně krytá a máme o starost méně.

Reflexní prvky, které najdete na přední i zadní straně bundy, jsou neméně důležité a oceňuji, že na ně výrobci pamatovali. Odrazky dokonce promysleli do takového detailu, že jsou na zadní straně ve tvaru lišky, a to si zase velmi oblíbily naše děti.

Stahovací rukávy a plynulé zapínání hlavního zipu pak přispívá k pohodlnému a samostatnému oblékání i u menších dětí. Naše holky si ji jednoduše zapnou a upraví si velikost rukávů kolem ručiček, aby jim rukávy nesklouzávaly dolů. Díky této na první pohled nenápadné vlastnosti bundy si můžete dovolit koupit i malinko větší velikost, protože dětem utáhnete rukávy a ty jim nebudou „plandat“.

Na závěr

Musím vyzdvihnout i design bundy, protože se nám opravdu líbí a děti ji kromě výletů do přírody nosí každý den do školky i po městě. Hodí se ke všemu, je praktická a slušivá, lehká, rychle vyschne a zabalíte ji jednoduše do každého batohu. Poměr cena/výkon je nadstandardní a doporučuji pro všechny děti od jara do podzimu.

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka