Salomon X Ultra 360 GTX: Na treku v suchu, pohodlí a bez pádu

Veronika Dubnová

11.5.2024 • 2 min čtení ▸ 3 min videa

Najít pohodlné, lehké a odolné trekové boty na dlouhé výlety, to občas může být oříšek. Ale máme pro vás tip. Boty Salomon X Ultra 360 GTX vám opravdu nabídnou super pohodlí a parádní vlastnosti. 

Salomon je extratřída mezi běžeckými botami do terénu, nedávno jsme se zaměřili například na model Speedcross Peak. Značka ale nezaostává ani v klasické trekové obuvi pro všechny outdoorové nadšence. Dříve jsme se podívali na zoubek Alphacrossům a Supercrossům, teď jsou na řadě novější trekovky Salomon X Ultra 360 GTX.

Výběr trekových bot se vždycky musí točit okolo tří hlavních parametrů - stabilita, přilnavost a pohodlí. A jak si model X Ultra 360 GTX vede? Podívejte se na video:

O stabilitu se stará konstrukce s názvem Advanced Chassis, díky které bota drží ve všech směrech a máte dobrou kontrolu nad pohybem. Vše je podpořené i podešví All Terrain Contagrip, jež zajistí přilnavost i v mokrém a nezpevněném terénu. Na podešev navíc navazuje i zpevněná špička. Ta zabrání nepříjemnému nakopnutí prstů například o kořen nebo kámen na lesní cestě.

Pro trekové boty je velmi důležitá i voděodolná membrána, zde najdeme GoreTex, což je oblíbená stálice. Nohy v suchu, to je opravdu základní faktor pro pohodlí, ale Salomon toho nabízí ještě více. 

Mezipodešev je z EVA pěny (technologie EnergyCell), která dobře tlumí nárazy. Další z technologií, tedy SensiFit, má na starosti stabilní upevnění nohy v botě, a to i v případě, že máte opravdu široké chodidlo. Sensifit funguje dobře i díky kevlarovým tkaničkám Quicklace, které se nemusí vázat, ale utáhnete je jedním pohybem. Navíc je můžete schovat do praktického váčku v jazyku boty. 

Díky tvarované vložce Ortholite se vyvarujete puchýřům a navíc i velkému zápachu z bot, protože je vyrobená s příměsí stříbra, které zamezuje tvorbě bakterií. To se hodí například při dlouhých výletech a spaní ve stanu.  

Ani Salomon nezapomíná na trendy a část bot je vyrobená z recyklovaných materiálů. Celkově jde o velmi pohodlnou, lehkou a odolnou obuv s voděodolnou membránou, jež sedne i na široká chodidla. Pro outdoorové a horské nadšence výborná volba.

Ukázat Salomon X Ultra 360 GTX - pánskéUkázat Salomon X Ultra 360 GTX - dámské

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka