Adidas Supernova Stride: Nastartujte běžeckou sezonu naplno

Ondřej Chour

12.3.2024 • 2 min čtení ▸ 2 min videa

Nová běžecká sezona už dávno klepe na dveře, jste připravení? Adidas přichází s novým modelem, který se hodí jak na objemové tréninky, tak na rychlejší tempo. Zkrátka univerzálka, jak má být. Mrkněte na nové adidasky Supernova Stride ve videorecenzi. 

Aby se běžecké boty daly využít pro různá tempa běhu a různé vzdálenosti, je potřeba najít správný kompromis mezi tlumením a citlivostí při došlapu. Adidasu se povedlo tyto parametry u nových bot Supernova Stride, které vychází z předchozích modelů řady Supernova, vyladit.

O přední část chodidla se postará pěna DreamStrike+, která právě vychází z předchozích modelů, u nichž figurovala pěna LighStrike. DreamStrike+ ale umožňuje o trochu měkčí došlap, což vede k ještě větší univerzálnosti běžeckých bot. Chodidlo dobře podrží i vyjímatelná stélka, která měkkost a pohodlí při běhání ještě umocní.

Zajímavostí, která je citelná hned při prvním běhání, je prodyšnost svršku. Vzduch hezky proudí do boty, ale přitom nejde o žádnou jemnou síťovinku. Svršek, i přes jeho prodyšnost, je pevný. 

Solidní odolnost nabízí i podešev s technologií Adiwear, která dobře přilne k povrchu a navíc je na exponovaných místech vyztužená. Dobrou vychytávkou na podešvi je i zkosená pata, takže pokud našlapujete hodně přes zadní část chodidla, díky zkosení nedojde k vychýlení nohy a celý pohyb je plynulejší a zdravější.

Se silničními běžeckými botami adidas Supernova Stride se zkrátka můžete pustit jak do pořádného objemového tréninku, tak vyzkoušet i rychlejší tempo na kratších úsecích, protože s botami budete mít dobrý cit při došlapu. Jak už je u adidas zvykem, některé části bot jsou vyrobené z recyklovaných materiálů. 

Ukázat adidas Supernova Stride - pánskéUkázat adidas Supernova Stride - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení