Under Armour Infinite Fire Ice: Ohnivé boty pro chladné tempo

Ondřej Chour

21.3.2024 • 2 min čtení ▸ 2 min videa

Vypadají jako kdyby byly zrovna vytažené z vysoké pece. Na pekelné tempo ale vhodné nejsou. V silničních běžeckých botách Under Armour Infinite PRO Fire & Ice si užijete spíše delší výklusy a regenerační výběhy. Hlavní faktor - pohodlí.

Na první pohled silniční běžecké boty Under Armour Infinite PRO Fire & Ice zaujmou obrovským a výrazným kusem tlumící pěny pod patou. Celkově mají zajímavý design se zpevněným svrškem, který je vyztužený, ale zároveň botě neubírá na prodyšnosti. 

Ale teď už k nejvýraznější části - mohutné podešvi. Na tlumení se opravdu nešetřilo a hlavní roli hraje pěna s názvem HOVR+, která je dost měkká, aby ochránila pohybový aparát, zároveň si ale zachovává určitou tuhost, aby ji nebylo možné snadno prošlápnout. Lehčí člověk ani nemá šanci naplno využít potenciál tlumení.

Nad mezipodešví pak figuruje plastová konstrukce, jež má za úkol vylepšit stabilitu při zachování maximální míry pohodlí. 

Z popsaných charakteristik je jasné, že nejde o model vhodný pro rychlé tempové běhání a sprinty. Hlavní devizou je opora a pohodlí při delších výklusech a regeneračních bězích, kde zaběhnutý čas nehraje primární roli. Jde o botu vhodnou pro těžší běžce, protože dokáže spolehlivě tlumit dopad. Je však potřeba počítat také s vyšší hmotností samotných bot, s čímž se ale u tohoto typu obuvi počítá.

Ukázat běžecké boty Under Armour Infinite PRO Fire & Ice

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení