Dětské batohy Tatonka: Super volba do města i pro malé výletníky

Veronika Dubnová

29.10.2023 • 2 min čtení ▸ 1 min videa

Vzhledem k tomu, že náš týden bývá velmi pestrý a plný různorodých aktivit, hledali jsme pro děti batoh, který bude vhodný na různé zájmové kroužky a zároveň i naše výlety do přírody. Dnešní děti mívají i několik kroužků denně a proto věřím, že se bude tip na kvalitní batoh hodit většině rodičů.

Představím vám batoh Tatonka Husky Bag JR 10, který je vhodný pro menší děti, a Tatonka City Pack JR 12 zase pro ty starší školní děti. Ani jsem nedoufala, že bych pro naše holky našla designově stejné a slušivé batůžky v různých velikostech. Světe div se, našli jsme! Nejen že jsou krásné, ale mají spoustu vychytávek.

Ukázat batoh Tatonka Husky Bag JR 10Ukázat batoh Tatonka City Pack JR 12

Nejdůležitější částí batohu jsou pro nás jeho záda, a to jak polstrování, tak odvětrání. Batohy Tatonka disponují vyztuženým zádovým systémem, díky kterému se dětem nosí velmi dobře, i když jsou pořádně naplněné. Ramenní popruhy jsou také polstrované a velmi pohodlné.

Hned po vyztužení koukáme na přezky. U malých a drobných dětí bývá totiž většinou problém, že jim popruhy padají z ramínek. Díky prsní přezce tak máte jistotu, že popruhy nesjedou, což opět přispívá k pohodlnému nošení. Přezka je navíc výškově nastavitelná, což vám umožní batoh správně upevnit a nastavit. U většího batohu najdete i bederní přezku, která umožní dítěti nosit i těžší náklad a opřít si batoh o bedra.

Menší batoh má tedy 10 litrů a větší 12 litrů. U obou najdete reflexní prvky jak na zadní straně batohu, tak na předních popruzích, vaše dítko tedy bude vidět z obou stran. Oba batohy mají spoustu kapes uvnitř i zvenku. Vy tak můžete rozdělit obsah do různých sekcí a umístit například vodu nebo malou svačinku do boční venkovní kapsy.

Jako skvělou vychytávku považuji izolovanou skládací podložku, která je součástí batohů. Děti si tak mají na výletě na co sednout. Jo a nebojte, jsou k dostání i verze pro kluky.

Ukázat batoh Tatonka Husky Bag JR 10Ukázat batoh Tatonka City Pack JR 12

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka