Salomon Speedcross Peak: Rychlost a zároveň jistota v terénu

Ondřej Chour

21.4.2024 • 2 min čtení ▸ 3 min videa

Kameny, větve, kořeny a bahýnko, v tom si trailové boty od Salomonu libují. Tentokrát se v recenzi podíváme na model Speedcross Peak, který určitě nezklame ani dlouholeté fanoušky této značky.

Salomon je špička v oblasti běžeckých bot pro trailové běhání. Řada Speedcross už se dočkala několika verzí, tentokrát výrobce přišel s modelem Peak, který nese typické znaky Salomonu. 

Bota má pevný syntetický svršek, který se dobře udržuje, protože není příliš pórovitý. Celkově tyto Speedcrossy dobře sedí na chodidle a dodávají pocit bezpečí tolik potřebný při běhání v terénu. Klidu na duši přidává také zpevněná špička boty, díky které si neukopnete prsty o nějaký kořen nebo trčící kámen.   

Jeden z nejdůležitějších faktorů při výběru běžeckých bot do terénu je podešev a její členitost. U tohoto modelu Salomon využil osvědčenou technologii Contagrip s výstupky ve tvaru písmene V. Gripy mají parádní přilnavost k povrchu, i když nejsou příliš vystouplé. Boty jsou určené spíše do lehkého terénu, ale při testování obstály i v pořádném blátě a jiných nástrahách jarního běhání.

Co se týče tlumení, balancují někde uprostřed – nejsou ani měkké, ani příliš tvrdé. Nejde sice přímo o závodní model, ale určitě vás podpoří ve svižném tempu při běžeckých radovánkách v lese a podobně.

Speedcrossy si zkrátka drží nastavenou vysokou kvalitu. Cítíte se v nich bezpečně a zkrátka botám důvěřujete. Ani kamenité a promáčené terény nebudou nepřekonatelnou překážkou.

Ukázat Salomon Speedcross Peak - pánskéUkázat Salomon Speedcross Peak - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení