Sněžnice Etape Trail 3.0: Do hor s radostí a bez boření do sněhu

Veronika Dubnová

27.1.2024 • 2 min čtení ▸ 1 min videa

Sezona zimních dobrodružství je v plném proudu a pro váš bezpečný a pohodlný pohyb v náročných zasněžených terénech není nic důležitějšího než správné vybavení. V tomto článku se podíváme na nejnovější inovaci od Etape – model sněžnic Etape Trail 3.0.

Sněžnice zajistí rozložení vaší váhy a vy se tak můžete pohodlně pohybovat v hlubším sněhu, do kterého se nepropadáte. Tyto sněžnice Etape Trail 3.0 se navíc mohou pochlubit moderní pevnou konstrukcí, která je doplněna sadou kovových hrotů podél obvodu i na špičce, které zamezí nechtěnému klouzání. Pokud se dostanete na ledovou plošku, hroty vás podrží.

Ukázat sněžnice Etape Trail 3.0

Pohodlí chůze

Díky kloubovému uchycení umožňují sněžnice přirozenější a účinnější chůzi do kopce. Pomáhá také možnost podepření paty zvedací hrazdou. Byla jsem překvapená, jak přirozený pohyb se sněžnicemi je, jednoduše jdete a nepotřebujete trénovat nějakou specifickou techniku. 

Uchycení sněžnic 

Sněžnice Etape disponují pohodlným, flexibilním a stabilním ráčnovým systémem uchycení se třemi přezkami. Upevnění je také velmi rychlé. Musím ale říct, že povolování přezek pro mě bylo při sundávání sněžnic trochu náročnější, a protože jsem měla zmrzlé ruce, poprosila jsem manžela. Ten s povolením problém neměl. :)

Technické parametry

Sněžnice jsou relativně lehké, váží jen 1,9 kilogramu a díky přepravnímu obalu, který je součástí balení, si můžete sněžnice pohodlně donést kamkoliv, odkud chcete své dobrodružství začít.

Jsou vhodné pro velikost bot 37 až 48, díky čemuž si je můžete v rodině půjčovat například i s manželem. Já si nasazuji sněžnice na poměrně rozměrné zimní sněhule Columbia Bugaboot a s uchycením nebyl žádný problém. 

Rám sněžnic je vyrobený z pružného a odolného plastu, který je určený až do -30 °C, proto by ani v mrazivém počasí v místních podmínkách neměl být problém.

Závěrečné hodnocení

Pokud hledáte spolehlivé sněžnice pro nadcházející zimní dobrodružství, mohou být Etape Trail 3.0 tou správnou volbou. S kombinací designu, pohodlí a odolnosti jsou tyto sněžnice připravené čelit výzvám každého zimního prostředí. Ujistěte se, že vaše vybavení je kompletní a připravené na cokoliv, co zima přinese.

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka