Konečně boty, ve kterých nemrzne noha. Zkuste Bugaboot Celsias

Veronika Dubnová

26.1.2023 • 3 min čtení

Dámy, máte stejně jako já v zimě při procházce venku hned ledové nohy? Mám pro vás super tip. Zimní outdoorové boty pro ženy Columbia Bugaboot Celsias vás nenechají mrznout. 

I přes to, že se otužuji, mívám v zimě problém se zmrzlýma nohama a jen těžko je rozehřívám. Například při běhu se mi běžně povede zahřát po pár kilometrech, při chůzi ale většinou trpím a nohy se nezahřejí. Myslela jsem si, že už snad neexistuje bota, která by můj problém vyřešila.

Opak je ale pravdou! Dala jsem šanci zimním outdoorovým sněhulím od značky Columbia a musím uznat, že mě opravdu překvapily. Když pominu technické specifikace a dám jen na pocit, boty jsou ultralehké, což velmi oceňuji. Při pohybu ve sněhu je koordinace náročná sama o sobě, natož s těžkým obutím. 

Celkově mi bota padla jako ulitá. Již během prvního vyzkoušení jsem věděla, že mi sedí, a to mám celkem širokou nohu a ne každá bota je mi akorát. 

Možná se mohou zdát malinko tvrdé, nicméně tento pocit mě během pár chvilek přešel. Každému nemusí sedět výška bot, zasahují totiž až k dolní části lýtek. Záleží tedy na jaký pohyb je plánujete využívat. Já ale s dětmi v zimě většinou nepodnikám extrémní výlety, proto si troufám říct, že pro běžného uživatele je i výška bot ideální.

Hlavním problémem, proč mi nohy vždy mrzly, byla pravděpodobně vlhkost, která se v botě vytvářela a neodcházela pryč. Spolu s nedostačující izolací bylo hotovo. Boty Bugaboot však disponují technologiemi, které zajistí, že bude vaše noha v teple a zároveň vám usnadní a zpříjemní pohyb v zimním terénu.

  • Omni-Heat Infinity – takzvaná termoreflexní technologie, kdy zlaté tečky na vnitřní straně boty jednoduše zachycují a vrací vaše vlastní tělesné teplo, aniž by unikalo ven (při zachování prodyšnosti).
  • Omni-Tech – kombinace vrstev a membrán, jež zajistí dokonalou nepromokavost, izolaci, prodyšnost a savost na vnitřní straně boty. Máte tak jistotu, že vám nohy nezvlhnou ani zevnitř ani zvenku. Vodní sloupec mají tyto boty 10 000 mm a stejně tak prodyšnost je 10 000 g/m²/24h.
  • Techlite+ – označení pro ultralehkou pěnu mezipodešve, díky které je právě bota velmi lehká. Zároveň ale na první pohled a omak uvidíte, že je tvrdá a odolná, je totiž zkonstruovaná pro dlouhodobou životnost a stálost.
  • Adapt Trax – speciální podešev (tedy ta část boty v kontaktu s terénem) s dokonalou přilnavostí v náročných podmínkách, čemuž pomáhá i vylepšené rozmístění vzorku v místech s největším tlakem.

Shrnutí

Pojďme si tedy shrnout, proč se vyplatí do modelu Bugaboot Celsias zainvestovat.

Boty jsou nejen praktické, ale i krásné, stylové a věřím, že si je zamilujete. Nosím je jak do terénu, tak do města, protože se hodí opravdu ke všemu. Díky všem výše zmíněným vlastnostem jsou boty extrémně pohodlné, ale hlavně je v nich opravdu teplo a sucho! 

Navíc jsou odolné, skoro se nešpiní a velmi jednoduše se udržují. Pokud se o ně budete dobře starat, věřím, že vám vydrží dlouhé roky. A protože mě značka Columbia tímto přesvědčila, že to s botami umí, pořídila jsem zimní model od stejné značky i dcerám.

Columbia Bugaboot Celsias – dámskéColumbia Bugaboot Celsias – pánské

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka