Head Rocco 32: Dokonalý batoh pro outdoor i jiná dobrodružství

Veronika Dubnová

5.12.2023 • 3 min čtení

Pro veškeré naše rodinné aktivity je kvalitní batoh nezbytný, proto bych vám jeden menší, ale přesto skvělý model ráda představila. Nedávno jsem dostala příležitost vyzkoušet Head Rocco 32 a musím říct, že mě velmi příjemně překvapil. Níže se s vámi tedy podělím o svou drobnou recenzi a doporučení.

Nemáte ještě vybrané všechny dárky na Vánoce a hledáte inspiraci? Třeba vám pomůže právě recenze na Head Rocco 32. Batoh je univerzální a zároveň hodně praktický dárek

Ukázat batoh Head Rocco 32

Pokud vás navíc zajímají moje tipy, jak sbalit batoh na vícedenní trek, mrkněte na tento článek.

Prostor a uspořádání

S kapacitou 32 litrů nabízí Head Rocco dostatek prostoru pro veškeré potřeby na jakýkoliv celodenní výlet. Hlavní prostor je dostatečně velký pro nějaké svrchní kousky oblečení pro celou rodinu i svačinu. Z boku dáváme většinou lahev s pitím a další menší kapsy využíváme pro drobnosti, které chceme mít více po ruce, jako jsou kapesníčky, peněženka, sušenka, čelovka atp. 

Díky množství kapes budete mít vždy přehled, co jste kam uložili. Jelikož mám ráda multifunkční věci, cením i vnitřní kapsu na laptop. Často vyrážím na nějaké neformální schůzky, kde sebou potřebuji počítač, ale přitom mohu jet ve sportovním stylu. 

Pohodlí a nosnost

Při nošení batohu si velmi cením jeho ergonomický design a polstrovaná odvětraná záda i popruhy. Tyto vlastnosti zajišťují pohodlí i během delších tras. Navíc nastavitelný hrudní a bederní pás pomáhají udržet stabilitu a rovnoměrně rozložit váhu, což je příjemné zejména při aktivním pohybu. 

Batoh má také přezku, kterou si můžete přitáhnout horní část směrem blíže k zádům, což je opět skvělý benefit, který oceníte především při těžším nákladu. Pro některé z vás však může být nevýhodou blízkost ramenních popruhů. Některým uživatelům se bohužel lehce zařezávají do krku. Nicméně já jsem tento problém nezaznamenala a doporučuji tedy vyzkoušet na prodejně.

Odolnost a kvalita materiálů

Kvalita materiálů, ze kterých je batoh vyroben, je klíčovým prvkem jeho úspěchu. Odolný nylon a pevné švy zajistí, že tento batoh obstojí i v náročných podmínkách venkovního prostředí. Po několika týdnech intenzivního používání mohu potvrdit, že Head Rocco obstál za všech okolností. Jako velké plus beru také pláštěnku, která je součástí batohu a nemusíte se tak bát o obsah ani při dešti.

Design a vzhled

Head Rocco 32L mě ihned oslovil svým moderním a stylovým designem. Čisté linie, kvalitní materiály a detaily, jako jsou odolné zipy a úchyty a nabídka několika barevných provedení dělají z tohoto batohu nejen funkčního parťáka, ale také designový doplněk. 

Batoh ráda nosím nejen do přírody, ale i na jakékoliv více „městské“ výlety, jako je třeba ZOO, výlet do městského parku na odrážedla, nebo na cyklostezku na bruslích.

Závěr? Doporučuju!

Jde tedy o velmi povedený pohodlný batoh, který se dobře nosí a zároveň je velmi praktický. Ať už jej využijete na výlet do přírody či do města, můžete si být jistí, že budete mít vždy všechny důležité věci po ruce. Nebudou se vám ani zbytečně potit záda a každý si jej nastavíte přesně na svou postavu díky upínacím pásům a popruhům. 

Jak jsem již zmínila, doporučuji vyzkoušet na prodejně, aby vám opravdu vyhovoval. Ale věřím, že budete stejně nadšení jako já!

Ukázat batoh Head Rocco 32

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka