Asics Gel-Excite 10: Vyladěné silniční boty za super cenu

Ondřej Chour

30.3.2024 • 2 min čtení ▸ 3 min videa

Asics neustále posouvá kvalitu svých běžeckých bot dál a model Gel-Excite 10 je toho důkazem. V dané cenové kategorii se jedná o krásně pohodlné silničky pro začátečníky i pokročilé běžce. 

Přesně před třemi lety jsme recenzovali boty Asics Gel-Excite 8. Už tehdy šlo o model s výborným tlumením a stabilitou. S desátou verzí ale tato řada ještě více nabrala na pozitivních parametrech

Hned první pocit po nazutí byl ještě lepší než u předešlé varianty. Ihned zaujme výrazný oranžovo-červený svršek, který je bezešvý a nabízí dostatek prostoru pro prsty, aby vás v botě nic netlačilo. Celkově působí uhlazeným dojmem a dobře sedí na chodidle.

Bota je měkká, přitom tlumícího materiálu na nich není tak moc. Pod patou se o pružení stará Gel společně s pěnou Amplifoam, kterou najdete po celé délce pod chodidlem. Pocit z pohodlného běhání ještě umocní vyjímatelná stélka Ortholite

Na podešvi pak najdete odolnou gumu s jemnými zářezy, díky kterým budete mít spolehlivý kontakt s povrchem. Vychytávkou je vykrojení Guidance line, které má za úkol dobře vést chodidlo při došlapu.

Když boty srovnáme s různými dalšími modely na trhu, za podobné peníze moc takto kvalitních bot nepořídíte. Ve srovnání s Gel-Excite 8 jsou ještě stabilnější a tlumenější, takže si je zamilují začátečníci i pokročilí.  

Ukázat Asics Gel-Excite 10

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení