Tlumí skvěle. Polykejte kilometry s botami Asics Gel-Excite 8

Ondřej Chour

9.4.2021 • 1 min čtení ▸ 3 min videa

Běžci, máte rádi silnici? Tak nikam neodcházejte, protože pro vás máme recenzi na super běžecké boty Asics Gel-Excite 8. Jedna z nejoblíbenějších značek si dala znovu záležet a připravila super silničky za dobrou cenu. 

Už v úvodním dílu recenze, tedy při prvních dojmech, bylo znát, že silničky od Asics mají výborné gelové tlumení. Tomu vypomáhá i pěna Aplifoam. V botách najdete stélku Ortholite, která pomáhá držet nohu stabilnější.

Svršek je z prodyšné síťoviny a střih je spíše širší, což nejeden běžec uvítá. Patní část odstává a netlačí na achilovku. Technologie podrážky s takzvanou Guidence line má vypomáhat ve vedení kroku směrem vpřed.  

A finální hodnocení? Boty Asics Gel-Excite 8 obstály. Mají výborný poměr ceny a výkonu, na materiálu se nešetřilo a tlumení opravdu funguje. S takto kvalitními silničkami se nemusíte bát ani terénu, podrží vás a noha je při došlapu stabilní. Širší střih je pohodlný.

Určitě by se hodilo více reflexních prvků, které však u těchto Asicsů chybí. Nejde o zásadní problém, protože viditelnost ve tmě u běžců musí zajistit hlavně správně zvolené oblečení. 

Ukázat Asics Gel-Excite 8 - pánskéUkázat Asics Gel-Excite 8 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení