Posilovací kolečko není sranda. Zkuste si to sami

Ondřej Chour

24.2.2022 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Úkol zní jasně: zpevnit střed těla. V dalším díle minisérie o regeneraci a posilování vám ukážeme, jak můžete poškádlit svůj hluboký stabilizační systém. A stačí k tomu jednoduchá věc - posilovací kolečko. 

Svalům hlubokého stabilizačního systému by nejen běžci měli věnovat dostatečnou pozornost. Pokud není adekvátně zpevněný střed těla, může se dlouhodobá zátěž přesouvat na jiné partie, čímž dochází k častějším zraněním. Jednoduše proto, že sportovec přetíží určitou část těla, která mu poté zákonitě vystaví stopku.  

V předchozích dílech krátkého seriálu jsme s válci a míčky tělo uvolňovali a regenerovali. Teď je čas naopak trochu posilovat. Jednoduchým pomocníkem, jak zpevnit zmiňovaný střed těla, je posilovací kolečko. Cvičení s ním je na první pohled jednoduché, v praxi ale zjistíte, že je to opravdová makačka.  

Vyzkoušejte si statickou i dynamickou variantu cvičení s posilovacím kolečkem. U obou se zapojí trošku jiné svalové partie a při dlouhodobějším opakování ucítíte, že se tělo doopravdy zpevňuje.

Ukázat posilovací kolečka

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení