I míček na baseball umí divy. Uvolněte si záda nebo chodidla

Ondřej Chour

17.2.2022 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Na masáž základních partií těla hned nemusíme utíkat do masážního salónu. Už jsme si v rámci seriálu o regeneraci a posilování nejen po běhání představili masážní válce, super službu ale odvedou také míčky. Ať už ty speciální masážní, nebo klidně obyčejný baseballový. 

S trochou nadsázky se dá říct, že s masážními válci je práce hned hotová. Obsáhnou totiž velkou plochu, takže se dají parádně využít na uvolnění velkých svalových partií na zádech, stehnech, lýtkách a podobně.  

Co když ale cítíme, že máme zatuhlé jedno konkrétní místo na těle? Nebo se chceme nějaké partii věnovat s větší intenzitou? Řešení nabízí míčky, ať už baseballové, nebo speciální masážní. Teprve s nimi se dostanete opravdu hluboko do svalu.

Určitě je dobré začít s masáží míčkem u stěny, protože se dá lépe kontrolovat síla, kterou na daný sval působíme. Zkušenější sportovci si můžou míček položit na zem a zkusit zatížení klidně celou svou hmotností.  

Míčky jsou výborné k uvolnění bodů na zádech, hýždích nebo třeba chodidlech. Na ta se hodí zrovna speciální míček s "bodlinami", které aktivují reflexní body. Podívejte se sami. 

Ukázat masážní míčky

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení