FITFAB Workout: I náročné cvičení vás může bavit

Petr Pohůdka

14.3.2024 • 3 min čtení ▸ 60+ min videa

Zkušení lektoři, živá hudba a kvalitní fitness program – zábavnou atmosféru skupinového cvičení zažijete díky FITFAB i doma v obýváku. Zamakejte na postavě a svezte se na vlně endorfinů s FITFAB Workout!

Ve Sportisimu rádi podporujeme projekty, které zvedají Čechy a Slováky z gauče. Patří k nim i fitness programy z dílny FITFAB. Jejich cvičení spojuje zábavu, sport a živou hudbu – jednoduše boží mix, kterému nejde odolat. Aktuální novinkou je FITFAB Workout, program navazující na úspěšnou klasiku FITFAB Strong.

Co je FITFAB?

Za FITFAB (Fit and Fabulous) stojí Andy Voříšková, dříve Pavelcová. Nadšená sportovkyně, blogerka a právnička založila v roce 2017 online fitness projekt FITFAB Strong. Jeho vlajkovou lodí je stejnojmenný fitness program, který lidé mohou cvičit zdarma z pohodlí svých domovů.

Postupem času se FITFAB Strong rozrostl a dnes je do něj zapojená širší skupina fitness trenérů a dalších expertů na zdravý životní styl. Součástí projektu jsou další sportovní programy, veřejné lekce nebo víkendová soustředění. Jednou z posledních novinek je FITFAB Workout – celkem již jedenáctý fitness program, který pro fanoušky FITFAB znamená návrat ke kořenům.

FITFAB Workout: Mladší brácha verze Strong

Pokud znáte program FITFAB Strong, budou vám některé názvy lekcí u FITFAB Workout povědomé. Do určité míry jde totiž o remake prvního fitness programu. Nemusíte se ale obávat, že by se cvičení opakovalo – obsah lekcí se neshoduje. Čeká vás:

  • CARDIO Workout,
  • BODY Workout,
  • YOGA Workout,
  • INTERVAL Workout,
  • DANCE Workout,
  • COUPLE Workout.

Přestože jde o mladšího bráchu, neočekávejte žádné úlevy. Čeká vás pěkný výlet za hranice komfortní zóny. Lekce si ale samozřejmě můžete přizpůsobit podle svých schopností, případně zvolit některý z méně náročných programů projektu. Oproti původnímu FITFAB Strong vás čeká také posilování a párová lekce. Jak FITFAB Workout vypadá? Podívejte se na video!

FITFAB Strong: Raději klasiku?

Slyšíte o projektu FITFAB Strong poprvé a chcete nejprve vyzkoušet původní čtyřtýdenní program? Verze Strong se skládá z celkem 6 lekcí:

  • CARDIO Strong,
  • ABS LEGS Strong,
  • YOGA Strong,
  • INTERVAL Strong,
  • DANCE Strong,
  • CORE Strong.

Jde o svižné cvičení, které je primárně zaměřené na hubnutí a kardio. FITFAB Strong poslouží jako ideální ochutnávka kvalitního fitness programu s důrazem na perfektní techniku a zároveň zábavu.

Jaké další programy můžete vyzkoušet

Nově představený FITFAB Workout je již jedenáctým programem projektu. Jak vypadají ty ostatní?

FITFAB Stronger

Silovější program plný originálních lekcí. Čeká vás například posílení středu těla, robotic lekce nebo pořádná nálož na stehna a zadek. Program zakončuje Explode – výbuch v intervalech.

FITFAB Strongest

Nejnáročnější program, který kombinuje kardio a sílu. Tohle cvičení uspokojí i nejpokročilejší sportovce. Brutální kardio, sady na paže, záda a břicho nebo peprná power jóga. Zkrátka nic pro začátečníky. Tady si sáhnete na dno.

FITFAB Light

Jednodušší program pro začínající sportovce s kratšími lekcemi okolo 20 minut. FITFAB Light je ideální pro ty, co mají raději posilování než kardio. Výborně se hodí na léto, kdy je na hopsání moc horko.

FITFAB Well

Perfektní volba pro těhotné, čerstvé maminky po šestinedělí nebo osoby, které trápí kolena či záda. Na programu se kromě ostřílených fitness profíků podíleli také špičkoví fyzioterapeuté.

Cvičte doma s FITFAB Strong

Program, který vznikl během první vlny koronaviru. Jde o silovější, ale spíše méně náročné lekce. Těšit se můžete na flow jógu, cviky na břicho a stehna nebo taneční jízdu.

FITFAB Kids

Chcete přivést k pohybu své děti? Vsaďte na FITFAB Kids. Lekce zabaví školáky i předškoláky hravou formou. Přiměřené sportovní prvky zlepší jejich fyzičku a posílí dětské tělo. Každá lekce je navržená pro děti jiného věku – samozřejmě s ohledem na aktuální schopnosti.

FITFAB Twenty

Rádi byste začali s cvičením, ale v nabitém kalendáři jen těžko hledáte volné místo? FITFAB Twenty rozpráší poslední zbytky výmluv. Speciální krátké a intenzivní lekce (max. 25 minut) se hodí pro všechny zaneprázdněné sportovce. Čekají vás klasické posilovací cviky i trénink zaměřený na protažení.

FITFAB Power

Zatímco všechny předchozí lekce vedou FITFAB holky, teď přichází řada na pány. A je to pořádná jízda. Tričko propotíte při posilování s pomůckami, výbušném kardiu nebo animal flow. Některé lekce jsou časově náročnější, ale pořád byste měli být i se sprchou do hodinky hotoví.

FITFAB Pure

Program vychází z jógové praxe a dokáže vám, že jóga nemá s nudou vůbec nic společného. Užijete si čtyři lekce klasické jógy, rytmické posilování a taneční Pure Beat. V porovnání s ostatními programy jde o přechod na klidnější notu, ale i zdánlivě nenápadný pohyb může být pěkná makačka.

Namíchejte si programy v měsíční výzvě

Ke všem programům je vytvořený měsíční tréninkový plán. Na výběr máte z variant MINI (doporučená pro běžné sportovce a začátečníky) a MAXI (verze pro pokročilé, kteří se chtějí hýbat skoro každý den). Plánek vždy obsahuje měsíční rozvrh lekcí v rámci daného programu.

Vyzkoušet můžete také měsíční výzvy. Ty se skládají z různých lekcí napříč programy. K výzvám se můžete připojit buď pořízením motivačního FITFAB Strong diáře nebo přes mobilní aplikaci unalanu.

Líbil se článek?

Petr Pohůdka

Sportovní nadšenec, milovník cestování a fotografování