Sporťačka nebo fintilka? Máme trefné dárky ke Dni matek

Tereza Houšková

7.5.2023 • 5 min čtení

Nebojte, ani ke Dni matek, který se kvapem blíží, vás nenecháme ve štychu a poradíme vám, jaký dárek by byl pro maminku ten pravý. A jelikož nejsou všechny mamči stejné, rozřadili jsme je hezky do 9 kategorií, abyste měli lehčí výběr.

Pořádná sporťačka, kávomilka nebo třeba trochu hysterka? Tipy na dárky máme pro všechny. Výběr už je na vás. A nezapomeňte, Den matek je už 14. května.

Sporťačka 

V žilách jí koluje adrenalin.

Máte doma sportovní mamku, která neposedí chvíli na místě, pořád musí někde pobíhat a slovo odpočinek je pro ni zakázané? V tom případě je výběr dárku poměrně snadná věc, pořiďte jí cokoliv ze světa sportu. 

Běžecké legíny, podprsenka, outdoorová obuv nebo funkční tričko, to se hodí vždycky! Takového aktivního nadšence potěšíte jakýmkoliv dárkem, který bude mít na sobě pomyslnou nálepku: „Vezmi mě ven, tam to rozjedem.“

Ukázat Klimatex Vatina

Ta starostlivá

„Všechno má, všechno ví.“

Starostlivé maminky jsou zkrátka super. Potřebujete kapesník, svačinu nebo třeba linkovaný blok s modro-zelenými deskami s delfínkem? Zaloví ve svém batůžku a voila, mají vše, o co jste žádali. 

Proto je pořádný batoh na všechny nutnosti nezbytnou součástí jejich výbavy. V tomto ohledu se můžete spolehnout na městský model od značky Reaper, kam s klidem všechno bohatství dostanou. 

Ukázat Reaper Coxy

Fintilka

Pro hezkou kabelku šla by světa kraj.

Každá žena se chce někdy svůdně obléknout, vklouznout do lodiček a připadat si jako bohyně. Některá má takové nutkání jednou do roka, některá jednou do měsíce… No a některá zase každý den. 

Pořádně se vymódit a vyrazit do všedního dne v plné parádě, to je jejich životní vášeň. Nejvhodnějším dárkem tedy bude hezká sukně, peněženka nebo vkusná kabelka, kterou budou moct zkombinovat se zbytkem šatníku. 

Ukázat Loap Elaina

Hysterka

„Běsnící sopka s mateřskou láskou.“

I takové typy jsou, ale nenechte se zmást, jejich občasné výlevy nálad nejsou známkou toho, že by vás neměly rády, právě naopak! Záleží jim na vás v takovém měřítku, že jsou schopné rozpoutat neuvěřitelně energickou bouři. V tomto případě vsaďte na jistotu a kupte jim něco sladkého. 

Nejlepší je čokoláda nebo čokoládové tyčinky, které seženete i na našem e-shopu. Nejen, že čokoláda opojí jejich smysly a zklidní náladu, ale také do sebe dostanou pár gramů bílkovin. Je to takový čokoládový jackpot.

Ukázat Nutrend Excelent

Královna společnosti

„Cítí se svá, ať je kdekoliv.“

Královna společnosti není jen tak ledajaká dáma, umí se bavit kdekoliv a kdykoliv, ať se děje cokoliv. Ráda si poklábosí se sousedy, jde s kamarádkou na kafe, je středem pozornosti na večírku nebo zorganizuje společenský večer plný her. Pro takového člověka vám nezbývá nic jiného, než mu pořídit kousek zábavy

A na to tu máme jednoho bezkonkurenčního adepta. Desková hra – Člověče, pohni se! není jen pro malé děti, jak se může zprvu zdát. Perfektní je i pro dospělé, kteří si u ní užijí spoustu legrace. Navíc její koupí přispějete na dobrou věc a to se počítá.

Ukázat hru Člověče, pohni se!

Túristka

„Nestačí jí zdolat jeden vrchol za den, ale musí mít na kontě hned čtyři.“

S krosnou na zádech a vrcholky hor před očima, tak si představuje každá nadšená maminka-turistika ideální víkend. Co jí tedy dát, aby z toho měla radost, ale také dárek náležitě užila? Nechcete přece, aby skončil zaštrachaný hluboko ve skříni, protože jste koupili první věc, jen abyste měli Den matek z krku. 

Úvodní věta nám napovídá, že by ocenila něco na turistiku. Nelámejte si hlavu, co by bylo ideální, zlámali jsme si ji za vás a jsou to trekové hole! Ty mohou využít na každém výletu. Hole zapojí celé tělo do pohybu a slouží jako opora při chůzi do kopce.

Ukázat Crossroad Makoda

Hypochondr a pečovatelka v jednom

„Nemá cenu ji uklidňovat, stejně si můžete zlomit ruku u koukání na televizi…“

Tady to nestojí ani za dlouhé rozepisování, všichni asi víme, jak se chovají přehnaně pečovatelské maminky. V mnoha případech nemají takovou starost jen o své děti, ale také samy o sebe. Možná by se i leckdy dalo tvrdit, že už mají lehký náběh k hypochondrii. 

A přesně pro takové případy máme dárek, který bude pro ně stejně cenný jako hrouda zlata. Fitness náramek Calypso má tolik funkcí měřících tělesné funkce, že pomalu může konkurovat zdravotní prohlídce od doktora. :D Snímá tep, měří tělesnou teplotu, spálené kalorie, kvalitu spánku, krevní tlak. Co si budeme povídat, je to značka ideál.

Ukázat Calypso Smartime

Wellnesačka

„Sauna, pára, masáž… nic víc ke štěstí nepotřebuje.“

Mamky, které si nebojí dopřát pořádnou dávku relaxu. Sauny a masážní centra jsou jejich druhým domovem, protože každá potřebuje někde vypnout a načerpat životní energii. 

Vhodným dárkem tedy bude župan nebo osuška, kterou jistě využijí. Víme, víme, není to nic extra originálního. Ale znáte to, ne všechno musí být vždycky originál. Když dostanete třeba nové ponožky, nejspíš neskáčete radostí do stropu… Ale jak se vám pak hodí, když nemáte vypraný žádný jiný pár, co?

Ukázat O'Neill Beach Aop Towel

Kávoholička

„Káva je život, přes to nejede vlak.“

Správná kávoholička nikdy neřekne ne na teplý hrníček dobré kávy. Nedělá jí problém vypít klidně tři hrnky denně a klidně i víc. Double espresso v sedm hodin večer také neodmítne. Zkrátka káva je život a tím je pro ně debata uzavřená. Čím tedy podarovat zrnkovou maniačku? 

Velmi těžká otázka, ale troufáme si nadhodit slibnou variantu. Bio káva od The Brew Company by ji mohla potěšit. Nejen, že mají na výběr více druhů, ale její styl přípravy je opravdu unikát. Otevřete balení na horní straně, nalijete 250 až 350 ml horké vody, necháte 4 až 6 minut odstát a je hotovo! 

Ukázat kávu The Brew Company

Líbil se článek?

Tereza Houšková

Mladá síla marketingového týmu Sportisima, bývalá pozemkářka a pořádná sporťačka, milovnice ručních prací