Pozor na vymlácené entery. Zahrajte si legendární zimní hru

Daniel Černý

12.1.2023 • 2 min čtení

Rok 1991 už je hodně dlouho za námi, ale v životech nám zanechal i opravdové pamětihodnosti. Jednou z nich je retro počítačová hra Winter Challenge a pokud váš rok narození spadá někam do minulého tisíciletí, dost možná jste na ni narazili. Pojďte se s námi vrátit do dětských let. Ale pozor na klávesnici!

Skoky na lyžích, biatlon, dvojbob nebo třeba rychlobruslení, to jsou základní pilíře z celkového počtu osmi olympijských disciplín, ve kterých se dá ve Winter Challenge soutěžit. Hru si můžete snadno spustit přímo v prohlížeči na webu RetroGames.cz.

Super je, že si buď můžete vyzkoušet překonávat počítač, nebo je dokonce možnost vyzvat kolegy, kamarády nebo třeba rodinu, abyste zjistili, kdo z vás doskočí nejdál nebo sjede kopec nejrychleji. Z vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že rivalita a napjatá atmosféra se dostaví prakticky ihned. Celkově se vás může zapojit až deset.

Grafika samozřejmě odpovídá historii přes tři desítky let nazpátek, ale retro se přece často vrací do módy, ne? Super atmosféru samozřejmě přidává i typický zvuk a legendární znělka. Hra vám nabídne možnost trénovat jednotlivé disciplíny, případně v nich můžete jít rovnou soutěžit. 

Třešničkou na dortu je pak samotná olympiáda se všemi sporty, kde nechybí ani zahajovací ceremoniál se zapalováním ohně či slavnostní zakončení. 

Už dost řečí, je čas závodit! Ale hlavně pozor, ať se sportovní emoce neprojeví například vymlácenými entery a zničenými klávesnicemi. Za případné škody neručíme.

Hrát Winter Challenge

Líbil se článek?

Daniel Černý

Šéfredaktor blogu Sportisima, aktivní i pasivní sportovec, florbalista