Co darovat na Valentýna? Třeba dárek s duší sportovce

Tereza Houšková

8.2.2023 • 3 min čtení

Zkuste vzít Den svatého Valentýna z jiného konce a běžte si se svou drahou polovičkou zasportovat. Romantickou večeři si můžete dát jako druhý chod poté, co vám pořádně vyhládne.

Hledáte inspiraci, do jakého sportovního odvětví se společně vrhnout? Máme pro vás pár tipů, ale představivosti se samozřejmě meze nekladou. V e-shopu Sportisima seženete vybavení na nejrůznější sporty.

Běhání 

Že to vypadá trošku nudně a bez nápadu? Ale kdepak, běhání je super aktivita, kterou si se svým protějškem náramně užijete. Darujte běžecké boty, čelenku nebo ponožky a můžete se rozběhnout objevovat nová zákoutí po okolí. 

Mějte ale na paměti vaše výkonnostní rozdíly, aby zamilované proběhnutí neskončilo nečekanou slovní potyčkou. Žádné předbíhání, závodění a podobné kousky nejsou v tento den na místě. Nastavte si příjemně rychlé tempo, aby emocionální hladiny zůstaly bez vlnobití. :)

Ukázat vybavení na běh

Lední bruslení

Darujte si navzájem lední brusle a vyrazte na nejbližší kluziště! Lední bruslení je jako dělané pro zamilované páry, které chtějí spolu trávit čas, ale zároveň si užít i denní dávku pohybu. 

A jestli se budete zrovna cítit, můžete vyzkoušet i nějaké krasobruslařské kousky. Správně provedený dvojitý axel nebo pirueta udělají na vašeho protějška dojem. Ale v případě, že jste teprve začátečníci a nevěříte si na obtížné kreace, takové klasické citrónky mohou také zafungovat.

Ukázat vybavení na bruslení

Badminton

Pokud nejste velcí fanoušci sportovního vyžití venku, a ještě k tomu v zimních měsících, máme pro vás kompromis. Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších raketových sportů – badminton

Hrát ho můžete se svojí polovičkou v pohodlí zateplené haly. Kompletní výbavu seženete během pár chvilek v našem e-shopu, pak už jen stačí dojet na místo činu a dát si napínavý duel. 

Ukázat vybavení na badminton

Lezení

Jaká jiná aktivita by vás lépe prozkoušela v důvěře a trpělivosti? Je to právě lezení, co vám odemkne nové poznání partnerova charakteru. Když visíte na laně 5 metrů nad zemí, vkládáte veškerou svou důvěru v jednoho člověka. Jestli tedy ani jeden z vás netrpí fobií z výšek, určitě neváhejte navštívit lezeckou stěnu. 

Odpůrci výšek mohou zkusit výškově přijatelnější alternativu – bouldering. Tak pořiďte lezečky, lano nebo sedák, hezky vše zabalte a pak už nezbývá nic jiného, než si užít nenahraditelný pocit vítězství při zdolání obtížných tras.

Ukázat vybavení na lezení

Bojové sporty

No co, každý má někdy rušné období plné hádek…, ale to ke vztahům patří, tak se není za co stydět. Pro ty z vás, kteří zrovna prochází drobnou krizí a Valentýn neznamená růžovou pohádku zalitou sluncem, máme perfektní párový sport vhodný pro oba z vás.

Darujte partnerce či partnerovi rukavice na box a běžte si vypustit trochu přebytečné páry. Vyčistíte si tak hlavu a kdo ví, třeba se mezi vámi pročistí i zhoustlá atmosféra. Ale pozor, aby nedošlo k omylu… zkroťte si emoce na boxovacím pytli, ne na vašem protějšku.

Ukázat vybavení na bojové sporty

A jak originálně drahou polovičku překvapit?

Zabalte vybavení na vybraný sport do balicího papíru, nalepte na něj srdíčko s milostným vzkazíkem a když budete mít ještě chvíli času, můžete k tomu vytvořit i improvizovaný kupon. Něco ve stylu: „Kupon na sportovní vyžití s tím nejlepším člověkem na celém světě.“ 

Pak už jen předáte své polovičce vytuněný dárek a budete si užívat společně strávený čas. Po výkonu si můžete dopřát i romantickou večeři, protože každý správný jedlík ví, že nejlépe chutná, když jste hladoví.

Líbil se článek?

Tereza Houšková

Mladá síla marketingového týmu Sportisima, bývalá pozemkářka a pořádná sporťačka, milovnice ručních prací