Správné držení těla je základ | Workout s Radkem díl 2

Radek Laci

4.7.2021 • 1 min čtení ▸ 8 min videa

Pustili jste se s námi do cvičení na venkovních workoutových hřištích? Výborně, jen tak dál! V dalším videu se věnujeme hlavně správnému držení těla a provedení základních cviků.

V prvním díle našeho seriálu o workoutu na venkovních hřištích vám Radek Laci představil základy cvičení včetně bezpečnosti a rozcvičky. Další video se zaměřuje na dýchání, správné držení těla a provedení základních cviků. Věděli jste, že při cvičení je klíčové zejména nastavení břicha a pánve?

Známý trenér a manuální terapeut vám poradí, jak na úchop a jaké svalové partie procvičujete při podhmatu či nadhmatu. Vysvětlí vám také principy aktivního a pasivního visu nebo ručkování.

S cvičením teprve začínáte a ještě neunesete svoji vlastní váhu? Žádný problém! Ukážeme si i alternativní cviky s posilovacími gumami.

Základní cviky působí na první pohled velmi jednoduše. Přesto je řada sportovců neprovádí technicky správně. Chyby se objevují především v držení těla. Díky Radkovi už nikdy nebudete dělat špatně dřepy a poradíte si i s visem nebo plankem. Tak se převlečte do sportovního a jdeme na to! Pokud nevíte, jaké oblečení zvolit, poslechněte si pár tipů v úvodu videa.

Vybavit se na cvičeníDalší díly Workoutu s Radkem Lacim

Líbil se článek?

Radek Laci

Pohybový trenér a manuální terapeut, autor tréninkového programu, spojujícího rehabilitační cvičení, meditaci i kalisteniku