Pověrčivost? Ne! Asics Gel-Pulse 13 vám při běhu přinesou štěstí

Ondřej Chour

29.9.2021 • 1 min čtení ▸ 3 min videa

Pokud má nějaký model běžecké obuvi na trhu již třináctou řadu, znamená to dvě věci – běžci si boty oblíbili a výrobce si za nimi stojí. V obou případech se jedná o dostatečně pozitivní znamení, které vykompenzuje i tu proklatou třináctku.

Asics oproti předešlé řadě opět vylepšil svršek. Model Gel-Pulse 13 by měl padnout ještě širšímu spektru chodidel. Rozšíření se dočkala část u malíčku, takže prsty si v botě rozhodně mačkat nebudete. Na polstrování se nešetřilo, o komfort tedy nemusíte mít obavy.

Gel-Pulse dlouhodobě nepatří k nejlehčím běžeckým botám. V porovnání s poslední řadou se ale výrobci podařilo hmotnost o několik gramů snížit. Vykrojená stélka OrthoLite perfektně drží chodidlo, což oceníte zejména v lehčím terénu. Stabilitě chodidla napomáhá také větší plocha podešve.

Pěna Amplifoam a gelové tlumení vám zpříjemní delší výběhy. Boty skvěle tlumí, aniž by byly příliš měkké. Potenciál tlumení je u Asics Gel-Pulse 13 opravdu velký – obuv si bez problémů poradí i s těžšími běžci. Cena modelu se vzhledem ke kvalitě a životnosti jeví jako přiměřená.

Jak se boty líbily Ondrovi, závodnímu běžci a našemu specialistovi na běžeckou obuv? Podívejte se na video!

Ukázat Asics Gel-Pulse 13 - pánskéUkázat Asics Gel-Pulse 13 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení