Asics Gel-Trabuco 10: Boty, které vás nezradí ani v terénu

Ondřej Chour

8.7.2022 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

O tom, že Asics umí vyrobit kvalitní běžeckou obuv, asi nemusíme polemizovat. Jubilejní desátá řada modelu Gel-Trabuco proto svými schopnostmi nijak nepřekvapí. To ale neznamená, že nenadchne! Co si o Asics Gel-Trabuco 10 po testování myslí náš běžecký expert Ondra?

Svršek boty je tvořen dvojitou zpevněnou síťovinou, která pomáhá držet chodidlo ve stabilní pozici. Voděodolnou úpravu tento model sice nemá, ale určitou vlhkost síťovina odrazit zvládne. V přední části uvidíte tvrdší gumu. Ta chodidlo chrání před kameny. Vítanou vychytávku představuje kapsička na jazyku, do níž schováte tkaničky. Při běhu tak máte jistotu, že se vám nikam nezamotají.

Zejména při dlouhém výběhu oceníte výborné tlumení, které u trailové běžecké obuvi zdaleka není standardem. Podešev je proto mírně vyšší, ale rozhodně ne na úkor stability. Vyšší konstrukce naopak přijde vhod v měkkém nebo podmáčeném terénu. Při našem testování obuv obstála i na asfaltu, přestože tam primárně nepatří. Hodí se také na kamenitý povrch, překážku netvoří ani ostřejší kameny.

Gripy na podešvi výrobce rozmístil tak, aby bota poskytla skvělý záběr dopředu i do stran. Boty Asics Gel-Trabuco 10 jsou zkrátka všestranné. Podívejte se, kde všude je Ondra otestoval.

A nezapomínejte vybírat zhruba o půl čísla větší velikost, než nosíte běžně. Zde to platí dvojnásob, vyztužená přední část není příliš poddajná.

Ukázat Asics Gel-Trabuco 10 - pánskéUkázat Asics Gel-Trabuco 10 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení