Asics Gel-Venture 8: Parťák do špatného počasí

Ondřej Chour

9.11.2021 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Náš běžecký specialista Ondra tvrdí, že běžci nejsou z cukru a běhat se má za každého počasí. Vyznáváte stejnou filozofii? Pak potřebujete boty, které vás nezklamou ani v náročných podmínkách. Asics Gel-Venture 8 do této skupiny rozhodně patří.

All Winter Long, tedy „po celou zimu“. Tak zní dodatek modelu Asics Gel-Venture 8. Nečekejte hřejivý kožíšek nebo podobné zateplení, stále se jedná o běžecké boty. Na první pohled ale uvidíte, že svršek je pevnější než obvykle. Zároveň zůstává dostatečně měkký a pohodlný. Kvůli komfortu byla navíc rozšířena přední část boty.

Membránu byste u Asics Gel-Venture 8 hledali marně. Svršek je ale vodoodpudivý. Při občasném proběhnutí kaluží či lehkém dešti by tak vaše nohy měly zůstat stále v suchu. Vzorek podešve není nijak velký, svým charakterem jsou boty poměrně univerzální. Hodí se pro střídání měkčího povrchu se zpevněným terénem, což vyhovuje mnoha běžcům.

O stabilitu chodidla se stará vyztužení pod klenbou, které je barevně odlišené od zbytku podešve. Díky této vychytávce si na nerovném povrchu nezvrtnete kotník. Boty se tedy neztratí ani na outdoorovém výletu.

I když se to nemusí zdát, v botách se dá rozběhnout slušné tempo. Nevěříte? Podívejte se na video s naším běžeckým specialistou Ondrou. V recenzi se dozvíte, v čem po testování spatřuje největší výhody Asics Gel-Venture 8.

Ukázat Asics Gel-Venture 8 - pánskéUkázat Asics Gel-Venture 8 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení