Běhejte jako Viking v botách Craft ADV Nordic Speed 2

Ondřej Chour

1.7.2022 • 1 min čtení ▸ 3 min videa

Švédskou značku Craft netřeba dlouho představovat. Výrobce si svým kvalitním běžeckým vybavením získal mnoho zákazníků. Tentokrát Craft přichází s modelem ADV Nordic Speed 2. Podívejte se, jak trailové běžecké boty od Vikingů obstály v naší recenzi.

Běháte primárně po nezpevněných trasách v přírodě a sem tam si odskočíte na asfalt? Boty Craft ADV Nordic Speed 2 jsou určeny právě pro vás. Nylonový svršek bot je velmi odolný, ale zároveň prodyšný. Vyztužená přední část chrání před ukopnutím prstů. Specifický systém stahování tkaniček zajišťuje dokonalou fixaci chodidla.

Tlumení bot je nižší a potěší běžce, kteří mají rádi kontakt se zemí. Dopadání na širokou vrstvu pěny v tomto případě nečekejte. Pro stabilitu v terénu jsou však zvolené parametry ideální. O dostatek pohodlí se postará vyjímatelná stélka. Ta díky své tloušťce dobře pohlcuje dopady.

Vzorek podešve není extra agresivní. Boty se hodí především do středně těžkého terénu, kde s nimi můžete nabrat pořádnou rychlost. Craft model ADV Nordic Speed 2 doporučujeme do terénu i na silnici. Podle našeho běžeckého experta Ondry se jedná spíše o čistokrevné trailovky, kterým občasné přeběhnutí po asfaltu nijak nevadí.

Zamlouvá se vám design bot? Ve skutečnosti vypadají ještě lépe než na fotce. Přesvědčit se můžete v našem videu! Ondra po vlastních zkušenostech s botami Craft doporučuje o číslo větší velikost.

Ukázat Craft ADV Nordic Speed 2 - pánskéUkázat Craft ADV Nordic Speed 2 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení