Mizuno Wave Rider 24: Objevte kouzlo vlnové desky a pěny Enerzy

Ondřej Chour

1.5.2021 • 2 min čtení ▸ 3 min videa

Hledáte běžecké boty, které bez problémů pohltí každý váš dopad? S Mizuno Wave Rider 24 rozhodně nešlápnete vedle. Obuv potěší i běžce s širším chodidlem a osoby, jež běhají přes paty.

Již první dojmy z běžeckých bot Mizuno Wave Rider 24 měl Ondra převážně pozitivní. Zaujal čistý design a na první nazutí byly boty poměrně pohodlné. Ze začátku si nejspíš budete chvíli zvykat na vyšší podešev. Během úvodních minut běhu se proto můžete cítit trochu nestabilně. Počáteční nejistota se ale rychle vytratí.

Boty Mizuno Wave Rider 24 disponují podobně jako další modely této japonské značky vlnovou deskou, která má za úkol pohlcovat dopady. Zde je navíc přidána pěna Enerzy zajišťující lepší návratnost při pohybu. Tvarovaná stélka Premium Insock tlumení ještě umocní a sníží zátěž pohybového aparátu. Svršek byl navržen tak, aby přirozeně obepnul chodidlo.

Podešev vypadá robustně a očekávali byste od ní spíše plné pohlcení dopadů. Při došlapu na patu ale ucítíte lehkou návratnost energie. Bota tak může pomoci sportovcům, kteří běhají přes patu. Široký svršek u Mizuna nijak nepřekvapí. Pokud sháníte prostornou botu, rozhodně byste měli mít Wave Rider 24 v hledáčku.

Při testování Ondru zastihly rozmary jarního počasí. Boty i přes promoknutí v dešti nebo sněhu nenasákly tolik vody a bez obtíží umožnily další běh. Celkový dojem je tedy maximálně pozitivní. Jde o perfektní obuv, která ale kvůli specifické konstrukci a tlumení nemusí vyhovovat každému.

Ukázat Mizuno Wave Rider 24 - pánskéUkázat Mizuno Wave Rider 24 - dámské

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení