Polar Vantage V2, Grit X a Unite aneb proč nevěřit Churchillovi

Ondřej Chour

7.5.2021 • 2 min čtení ▸ 4 min videa

V dnešním videu se podíváme na tři modely sportovních hodinek Polar – Vantage V2, Grit X a Unite. Ukážeme si, jak hodinky vypadají, jaké mají funkce a co vám přinese jejich propojení s chytrým telefonem. Pojďte s námi zjistit, který model nejlépe splňuje vaše požadavky.

Winston Churchill nerad nosil hodinky, protože nechtěl být otrokem času. Kdyby viděl, kolik toho hodinky umí dnes, jistě by změnil názor. Polar Vantage V2 a Grit X ohromí množstvím funkcí. Samozřejmostí je GPS a snímání tepové frekvence přímo z hodinek. Při zapnutí obou funkcí ubývá baterie tempem zhruba 4 % za hodinu, což hodnotíme jako velmi solidní výdrž.

Jaké další vychytávky mají oba modely společné? Přes 100 sportů v databázi, barometr, řízené dechové cvičení Serene nebo informace o spálených sacharidech, tucích či bílkovinách. Podrobné statistiky z tréninků si prohlédnete v aplikaci Polar Flow. Při propojení s mobilem můžete na hodinkách přijímat oznámení, zprávy a hovory.

V čem se oba modely liší? Na první pohled již vizuálním zpracováním – především typem řemínku a tvary tlačítek. Z pohledu funkcí vám nabídne více Vantage V2, umožňuje například ovládání hudby nebo detailnější sledování regenerace.

Hledáte cenově dostupnější alternativu? Vsaďte na Polar Unite. Lehčí a méně robustní hodinky v kombinaci s růžovým řemínkem jsou ideální na dámskou ruku. U hodinek Unite ale počítejte s menší nabídkou funkcí. Tak pro jaký model se rozhodnete?

Ukázat Polar Vantage V2 Ukázat Polar Grit X Ukázat Polar Unite

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení