Salomon Madcross: Boty pro šílence nebo šíleně dobré boty?

Ondřej Chour

17.11.2021 • 1 min čtení ▸ 2 min videa

Osoby, které dobrovolně běhají v těžkém terénu, jsou často označovány za šílence. Pokud s tímto tvrzením souhlasíte, máte stejný názor jako výrobci v Salomonu. Ti totiž svůj model trailových běžeckých bot pojmenovali Madcross. Jak tyto boty obstály v naší recenzi?

Mad znamená v angličtině šílený. Název modelu tak rovnou naznačuje, že běhání v těžkém terénu není pro každého. Salomon Madcross se řadí mezi čisté krosovky, jinde než v terénu je nevyužijete. Boty tedy trochu klamou tělem – na pohled působí velmi šmrncovně, čistě až uhlazeně.

Při bližším prozkoumání už ale pochopíte, proč se obuv hodí do terénu. Špička je pevná, takže se nemusíte obávat ukopnutých palců. Posunutý konec tkaniček vám umožní botu ještě více utáhnout v oblasti nártu. Patní část pevně svírá chodidlo a drží ho ve stabilní pozici. Pohodlně se v botách budou cítit spíše běžci s úzkým chodidlem.

Salomon Madcross vám v terénu dodá dostatečnou jistotu. Gripy na podešvi vás podrží i při svižném běhu z kopce. V botě najdete stélku OrthoLite. Ta tentokrát není vykrojená, což ale vůbec nevadí – stabilitu chodidla zajišťuje samotná konstrukce boty. Díky solidnímu tlumení v botách bez problémů zvládnete delší trasy.

Šílené boty Salomon Madcross nejsou pro každého. Svoji cílovou skupinu si ale určitě najdou a nezklamou ji. A co vy? Patříte mezi šílence, kteří jsou připraveni překonávat své limity?

Ukázat Salomon Madcross

Líbil se článek?

Ondřej Chour

Běžecký nadšenec a závodník, specialista Sportisima na běžecké boty a další vybavení