Jaro i podzim, běhá se pořád. Dámy, máme tipy na super outfit

Veronika Dubnová

12.5.2023 • 3 min čtení ▸ 1 min videa 

Když mluvíme o jarním či podzimním běhu, předpokládáme teploty alespoň trochu nad nulou do přibližně deseti až dvanácti stupňů. Při jarním běhu je velmi časté riziko deště nebo studeného větru. Ale jak se říká, není špatného počasí, nýbrž vybavení. 

Je vhodné promyslet, v čem poběžíte, abyste se nepřehřáli, ale naopak vás nepřekvapil právě déšť nebo vítr. Obecně můžeme jednoznačně říct, že je vhodné pořídit si veškeré vrstvy svého outfitu z funkčních materiálů. Pot se rychle odvede od těla, proto vás vítr jen tak neofoukne.

Funkční spodní vrstva je základ

Můj tip – Mikina Fitforce Antigua

Elastické funkční triko s dlouhým rukávem, které odvádí pot a nebrání vám v pohybu. Zároveň je dostatečně dlouhé, aby vám pod něj „netáhlo“. :) Mrkněte třeba po triku s prodlouženým zadním dílem, ty mně konkrétně vyhovují nejvíc a to právě „mikina“ Fitforce splňuje. Mikina píšu v uvozovkách, protože je velmi tenká a já ji nosím jako triko. Když je chladněji, obleču ještě funkční tílko.

Ukázat Fitforce Antigua

Funkční legíny padnou jak ulité

Můj tip – Legíny Nike One DF MR TGT

Nejraději nosím legíny s vyšším pasem, které jsou dostatečně pevné, drží na těle a nesklouzávají dolů. Ale zároveň jsou dostatečně elastické, aby nebránily v pohybu při protahování a podobně. Běžně nosím velikost S a i zde mi sedí.

Ukázat Nike One DF MR TGT

Bez běžeckých bot to nepůjde 

Můj tip – Trailovky Salomon Alphacross 3 W

Jsem milovník běhů v terénu, naopak silnici neholduji. Proto vždy sáhnu po terénním typu bot a značka Salomon je pro mě jedna z nejlepších pro tento typ obuvi. Navíc je pak využívám i pro letní turistiku v horách. Díky jejich přilnavosti, lehkosti a pohodlnosti jsou ideální i pro delší treky či běhy v náročném a kluzkém terénu. 

Ukázat Salomon Alphacross 3 W

Bunda neprofuk

Můj tip – Běžecká bunda Nike Essential

U běžecké bundy je důležité vybírat takovou, která na jednu stranu neprofoukne a má i vodoodpudivé vlastnosti, zároveň je ale potřeba, aby větrala a byla lehká a skladná. Když se chystám na delší běh, potřebuji si bundu sbalit do běžeckého batohu, což bunda Nike Essential splňuje. Při běhu ji na sobě vůbec neucítíte a nebude vás omezovat v pohybu.

Ukázat Nike Essential

Čelo a uši v teple

Můj tip – Funkční čelenka Klimatex Laco

Bez čelenky nedám ani ránu, běhám s ní většinu roku. Když si nejsem jistá, jestli je ještě potřeba, omotám si ji kolem ruky a můžu kdykoliv nasadit. S touto lehce zateplenou čelenkou běhám i v zimě a mínusových teplotách, protože mi pěkně zahřeje čelo a uši, ale přitom trocha tepla uniká odkrytou částí hlavy. S čepicí bych se asi uvařila. :) 

Čelenku pak využívám i na celoroční turistiku, letní chladnější večery u ohně, zimní běžky. Jednoduše funkční čelenka je pro mě nepostradatelný kousek sportovního a outdoorového vybavení. 

Ukázat Klimatex Laco

Ledvinka na všechny poklady

Můj tip – Běžecká ledvinka Nike Hip Pack

Vždy běhám s ledvinkou, nebo v případě delších běhů s batohem. Ledvinka musí být dostatečně velká, aby se mi tam vešel obří telefon pro poslech hudby i kapesníčky, a pružná, aby se přizpůsobila pohybu

Při výběru ledvinky tedy koukejte hlavně na velikost kvůli telefonu a pak také na možnosti utažení, polstrování a elasticitu. Pokud vám bude ledvinka při běhu nepohodlná, budete na ni pořád myslet a běh si tolik neužijete. 

Ukázat Nike Hip Pack

To jsou mé tipy na běžecký outfit, který využijete nejen na běh, ale klidně i na procházku či trek. A kromě toho, že se v tomto oblečení a vybavení budete skvěle cítit, tak budete i skvěle vypadat, protože všechny tyhle kousky jsou naprosto boží a trendy!

Vybavit se na běh

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka