Bez omáčky. S dipy dobře posílíte | Workout s Radkem díl 6

Radek Laci

29.8.2021 • 1 min čtení ▸ 5 min videa

Hledáte cvik, který vám posílí celou horní část těla včetně prsních svalů? Vyzkoušejte dip! Samozřejmě se nebavíme o žádné omáčce. Ve videu vám ukážeme správnou techniku dipu, nejčastější chyby a předvedeme si lehčí i těžší variace tohoto cviku.

Těšili jste se na další díl našeho workoutového seriálu s Radkem Lacim? Naposledy vám známý trenér a manuální terapeut vysvětlil, jak na shyby. Ani dnešní lekce nepůsobí na první pohled jednoduše –⁠ dipy rozhodně patří k obtížnějším cvikům. Se správnou technikou a vhodně zvolenými pomůckami je ale zvládne každý.

Základem je udržet tělo v předepsané pozici. Hlídejte si, abyste při dipu měli v jedné ose ucho, rameno, loket, zápěstí a nohy. Pozor si dejte zejména na propadlá ramena ⁠(není vám vidět krk) a bedra.

Pokud je pro vás technika dipu ještě příliš složitá, sáhněte po odporové gumě. Můžete si na ni položit kolena a cvik si ulehčit. Odporová guma se ale hodí i pokročilým sportovcům. Ti ji využijí například k přípravným cvikům pro zahřátí těla. Poté, co se ve standardní pozici cítíte bezpečně, vyzkoušejte dip na hrazdě nebo na stěně. S aktivací zápěstí a předloktí vám pomohou takzvané stalky.

Základní dipy už vám nedělají žádné problémy? Zkuste si hrát! Radek si připravil těžší variace cviků určené pro zdatné sportovce. Zvládnete je?

Vybavit se na cvičeníDalší díly Workoutu s Radkem Lacim

Líbil se článek?

Radek Laci

Pohybový trenér a manuální terapeut, autor tréninkového programu, spojujícího rehabilitační cvičení, meditaci i kalisteniku