Merrell Fly Strike: Pohodlné, lehké outdoorovky i pro širší nohu

Veronika Dubnová

5.4.2023 • 3 min čtení

Značka Merrell má mezi outdoorovými botami své místo a dobrou pověst, proto jsem se velmi těšila na testování kousku Merrell Fly Strike. 

Jak už název napovídá, bota je díky svršku ze síťoviny velmi lehká, proto se hodí na jakékoliv kratší, ale i delší pochody a výlety. Právě díky textilnímu svršku je navíc velmi prodyšná, proto je vhodná i do parného letního počasí. Měla jsem příležitost boty vyzkoušet i v nepříznivém počasí a právě prodyšnost zajistí zároveň rychlejší vysušení například po dešti.

Dobrá zpráva pro majitele širších chodidel

Často mám problém najít obuv, která mi padne, protože mám vybočené palce a propadlé klenby. Jen těžko tedy hledám model, ve kterém noha není stísněná. 

Tyto Merrelly mě opravdu překvapily, protože mi na noze sedí naprosto perfektně. Možná i nejlépe ze všech mých outdoorovek. Bota je navíc v oblasti kotníku polstrovaná, proto se v ní budete opravdu cítit jako v bavlnce.

Vynikající do terénu

Jak už to u outdoorové obuvi bývá, ani zde není překvapením, že je bota vhodná do přírodního terénu. Díky odolné gumové podešvi Merrell se můžete těšit na dokonalou přilnavost a trakci. 

V praxi to znamená, že vás nepřekvapí nerovné nebo kluzké povrchy. Botám jsem dala opravdu zabrat a zkusila i delší běh (23 km) v náročném terénu plném bahna a kaluží. Musím říct, že mě překvapilo, jak moc dobře bota v takto náročných podmínkách obstála. Neuklouzla jsem ani po kamenech, ani cestou dolů z blátivého kopce.

Při delším běhu, kde se střídal terén a silnice, jsem přeci jen cítila znatelnější tvrdost, než na jakou jsem zvyklá. Nicméně boty jsou určené primárně na chůzi a ne běh. Při chození se v nich cítím perfektně a tvrdost naopak oceňuji. 

Boty nejen do těžkých podmínek

V neposlední řadě bych také ráda zmínila design, protože ráda nosím sportovní boty i do města. Tyto Merrelly jistě ocení každá žena, která jednoduše nedá dopustit na pohodlí a sportovní doplňky například k džínům nebo legínám. 

K dostání jsou v několika barevných variantách, takže si určitě vyberete. Já navíc na naše aktivní dovolené nerada tahám více párů bot, proto barevný a moderní design velmi oceňuji pro obutí i mimo kopce.

Pro fandy ekologie

U EVA stélky jsou do velké míry použité 50 až 100% recyklované materiály. Vždy je mi sympatické, když se firmy snaží zařazovat do výroby tyto postupy a ani Merrell nezůstává pozadu!

Suma sumárum

Na závěr pár shrnujících bodů k botám Merrell Fly Strike:

  • Perfektní model na jakýkoliv pohyb v terénu.
  • Ideální využití v letních měsících.
  • Promokavé ale perfektně prodyšné.
  • Vhodné pro širokou nohu.
  • Lehké s perfektním tlumením při chůzi.
  • Vhodné do terénu díky přilnavosti.
  • Nedoporučuji na delší pravidelné běhy na tvrdším podkladu.

Merrell Fly Strike - pánskéMerrell Fly Strike - dámské

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka