V kůži kočky. Cvičte skin the cat | Workout s Radkem díl 8

Radek Laci

10.10.2021 • 1 min čtení ▸ 7 min videa

Skin the cat neboli protočení v ramenou. Cvik, při kterém zapojíte úplně celé tělo. Dá se provést na kruzích, hrazdě či na bradlech. Jedná se sice o složitější cvik, ale s našimi radami ho zvládnete!

Skin the cat už není hračka. Ale vy také nejste na venkovním workoutovém hřišti žádní nováčci. Za pomoci našich videí už jste se naučili technicky správné shyby, dipy a naposledy výmyk. Určitě si tak poradíte i s protočením v ramenou.

Při skin the cat zapojíte celé tělo, především pak břicho, ramena a nohy. Během rotace se musíte co nejvíce zabalit, tlačit kolena k hrudníku, pravidelně dýchat a neplašit se. Hlídejte si hlavně pozici ramen. Naplno pracují všechny ramenní svaly, proto dbejte na jejich kvalitní zahřátí.

K nejlepším přípravným cvikům patří otevření ramen a hrudníku. S dokonalým zahřátím svalů vám pomůže posilovací guma a tyč nebo klidně koště. Radek a Verča vám ve videu předvedou, jak tyto pomůcky využít.

Jak vypadají nejčastější chyby, kterých se sportovci během provádění skin the cat dopouští? Špatné dýchání, nohy daleko od sebe, neaktivní střed těla a možná trochu překvapivě také přílišná rychlost. Při protočení nesmíte moc tlačit na pilu. Máte naopak skin the cat plně pod kontrolou? Zkuste cvik třeba z visu!

Vybavit se na cvičeníDalší díly Workoutu s Radkem Lacim

Líbil se článek?

Radek Laci

Pohybový trenér a manuální terapeut, autor tréninkového programu, spojujícího rehabilitační cvičení, meditaci i kalisteniku