Cyklistická sezona je v plném proudu. Máte ten správný outfit?

Veronika Dubnová

13.6.2023 • 3 min čtení ▸ 1 min videa

Na kolo je vhodné mít správné vybavení a oblečení, jízdu si pak mnohem více užijete! Plína, helma, rukavice, nášlapy? Že nevíte, o čem mluvím? Tak se na jednotlivé kousky cyklo šatníku pojďme podívat detailněji.

Po výběru běžeckého outfitu jsem se zaměřila na cyklistiku. Opravdu dokáže naštvat, když si pokazíte vyjížďku na kole, na kterou jste se dlouho těšili, nějakým nevyhovujícím kusem oblečení. Ihned mokré tričko z bavlny, nepadnoucí kraťasy nebo otlačené dlaně kvůli chybějícím rukavicím. A to je jen začátek! 

Ve Sportisimu se na kolo oblečete od hlavy k patě, tak se pojďte mrknout, jaký outfit jsem si vybrala. 

Bez cyklodresu ani ránu

Můj tip - Klimatex Safa

Proč cyklo dres, a ne jen sportovní tričko? Dres má hned několik výhod! Má prodlouženou zadní část a vám tak nebude na záda „táhnout“. Navíc je vybavený menšími kapsičkami, kam si můžete dát třeba malou svačinku a cokoliv, co chcete mít po ruce. Vpředu zase máte zip, který si můžete ve chvílích, kdy šlapete do kopce, rozepnout a zchladit se.

Ukázat Klimatex Safa

Sbohem, bolesti zadku. Kraťasy s plínou vás podrží

Můj tip - Klimatex Ribe

Opět moc ráda nosím kraťasy značky Klimatex, které jsou jednak z příjemného funkčního materiálu, ale především jsou vybaveny vycpávkou, díky které vás nebude bolet zadek ze sedla. Můžete si tak užít i delší a pravidelnější výlety na kole! Další výhodou kraťasů je gelový proužek na konci nohavice, díky kterému se vám nebudou kraťasy vyhrnovat nahoru a budou držet na svém místě.

Ukázat Klimatex Ribe

Ruce jako v bavlnce

Můj tip - Arcore Backroad

Rukavice jsou pro mě také nepostradatelnou součástí cyklošatníku. Mají hned několik vlastností, jež oceníte při každé jízdě na kole. Gelové polštářky ve střední části dlaně zajistí maximální pohodlí a požitek z jízdy. Na palci zase najdete savý materiál, který je vhodný k otírání potu. Rukavice jsou dobře odvětrané, a tak vám v nich nebude příliš horko. Díky „taháčkům“ je jednoduše obléknete.

Ukázat Arcore Backroad

Pořádné tretry vás vystřelí na vyšší level

Můj tip - Northwave Core

Pokud přemýšlíte, jestli jezdit s klasickými pedály, nebo s nášlapy, jednoznačně doporučuji nášlapy. Díky zámkům můžete do pedálů šlápnout úplně jinak než s klasickými platformovými pedály. Konkrétně tretry Northwave Core jsou perfektně odvětrané a jejich konstrukce je velmi pohodlná. Navíc jsou opravdu lehké a sedí i na širší nohu, které jsem vlastníkem. :)

Ukázat Northwave Core

Bez helmy na kolo ani nesedejte

Můj tip - Met Echo

Bez helmy ani ránu! Snad už nikoho nenapadne jezdit na kole bez helmy, zejména v terénu. Měla by být pohodlná, lehká, dobře odvětraná, ale především bezpečná. Všechny tyto vlastnosti helma Met splňuje, navíc se mi moc líbí její MTB design. Jezdím s ní samozřejmě všude a myslím, že to není žádný problém. Pro případ pádu z kola je důležité, že má kvalitní upínání a na hlavě sedí pevně tak, jak má.

Ukázat Met Echo

Stylové brýle chrání zrak a sluší

Můj tip - Alpina Sports 5W1NG CM

Není důležité dobře jezdit, ale hlavně dobře vypadat! To si dělám srandu, ale jen trochu. :) Tyto brýle jsou opravdu krásným doplňkem na kolo a budete se v nich cítit skvěle, ale mají také perfektní vlastnosti, které při jízdě na kole jednoznačně oceníte. 

Proč tedy nestačí na kolo klasické sluneční brýle? Díky ergonomickému tvaru cyklistických brýlí vám do nich nebude z boků foukat, navíc zorník má vodoodpudivou ochranu a jsou tak ideální i do deště. Další skvělou vlastností je také úprava proti zamlžení, můžete si nastavit jak nosníky, tak stranice na kloubech i jejich koncích. Brýle si tak přizpůsobíte přesně podle svých potřeb a při jízdě o nich nebudete ani vědět.

Ukázat Alpina Sports 5W1NG CM

Tak co vy, pořídíte plínu? Máte pořádné brýle a rukavice? Myslíte na bezpečnost? Věřte, že se správným vybavením se budete na kole cítit lépe, jízdu si užijete a pustíte se do ní bez zábran!

Vybavit se na cyklistiku

Líbil se článek?

Veronika Dubnová

Outdoorová ambasadorka Sportisima, markeťačka a fotografka